2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Az ezüstcsapat és a '38-as világbajnoki döntő 03:00

Belföld

Aktív és Ökoturisztikai Fejlesztési Központot hoz létre az állam

Az aktív életmódot és a természetközeli kikapcsolódást népszerűsítené a kormány által tervezett új fejlesztési központ, ami az ilyen témájú beruházásokat és fejlesztéseket hangolná össze, a többi között az önkormányzatok, civilszervezetek és üzleti szereplők összekapcsolásával. Az indoklás szerint erre azért is szükség van, mert az elmúlt években egyre többen járnak a hazai erdőkbe túrázni, kerékpározni és lovagolni is.

  • Aktív és Ökoturisztikai Fejlesztési Központot hoz létre az állam

Aktív és Ökoturisztikai Fejlesztési Központot hoz létre az állam a turizmus élénkítése érdekében.

„Ennek a központnak az is feladata, hogy az aktív életmódot és a természetközeli kikapcsolódást népszerűsítse és növelje a természet szerető, természetet óvó, környezettudatosan élő emberek számát”– mondta el Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.

A kormánybiztos elmondta az állami erdőgazdaságok és a nemzeti parkok 2010 óta több mint 100 erdei szálláshelyet építettek vagy hoztak rendbe, emellett 25 új látogatóközponttal és 40 új kilátóval gazdagodott az ország.

„2010 óta a 22 állami erdőgazdaság több milliárd forint értékű beruházást hajtott végre. Ennek köszönhetően azt hiszem egyértelműen kijelenthető, hogy nő az erdőlátogatók száma. Nő az erőben túrázók, kerékpározók, lovaglók száma” – nyilatkozta Zambó Péter, földügyekért felelős államtitkár.

A környezetügyért felelős államtitkár elmondta: az újonnan létrejövő Központ célja, hogy az ország különböző részén található turisztikai intézmények működését hatékonyabbá tegye.

„Az összes turisztikai vagy ökoturisztikai szereplő összehangolása megtörténik. Működtesse azt a létesítményt akár nemzeti park igazgatóság, akár állami erdőgazdaság, akár önkormányzat, társas magánvállalkozás vagy társadalmi szervezet” – véli Rácz András környezetügyért felelős államtitkár.

A 10 magyar nemzeti park igazgatóság közel 300 ezer hektár védett állami területet felügyel, melynek természetvédelmi kezelése igen nagy feladatot ró az igazgatóságokra. Többek között ezért döntött úgy a kormány, hogy a turisztikai attrakcióknak magasabb szervezettségben kell részesülniük.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Kétes üzleti ügyei mellett újabb részletekre derült fény Deák Boldizsár múltjából. A Tisza Párt alelnöke, akivel Magyar Péter összeállt politikusi karrierje érdekében, ügynök és besúgó lehetett. Az újabb fejleményekről Kacsoh Dániel, Pindroch Tamás és Lentulai Krisztián is elmondják véleményüket a Vezércikkben.
Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Az Irán által támogatott Hezbollah libanoni síita fegyveres szervezet több tucat rakétát lőtt ki izraeli állásokra. Az egyre mérgesedő iráni és izraeli konfliktusról Kovács Tamás, az NKE Rendészettudományi Kar Rendészetelméleti és Történeti Tanszékének egyetemi docense beszélt a HírTV stúdiójában. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!