2021. 10. 27. Szerda Szabina napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

Hírek 10:00

Belföld

Akár hivatali visszaélést is elkövethetett Hiesz György

Vizsgálja a gyöngyösi kórház, hogyan juthatott jogtalanul koronavírus elleni védőoltáshoz a település polgármestere. A HírTV által megkérdezett ügyvéd szerint a hivatali visszaélés gyanúja is felmerülhet.

A Gyöngyösi Városi Televízióban ismerte el a város polgármestere, hogy január elején ő is megkapta a koronavírus elleni védőoltást, mert egy oltásból több tucat vakcina megmaradt. Ám akkor még csak az egészségügyi dolgozókat oltották, a polgármester az oltási terv alapján nem kaphatta volna meg. Ráadásul úgy jutott a vakcinához, hogy ő nem is regisztrálta magát.

Amikor a személyzet, az orvosi személyzet ezzel szembesült, hogy több tucat vakcina megmaradt, akkor értesítették a gyöngyösi háziorvosokat, akik értesítették a valamilyen általuk ismert személyeket, körzetükben lévő személyeket, nem tudom. Ilyen telefont kaptam én azon a napon, szombaton, valamikor ebéd tájban, hogy megmaradt nagyon sok vakcina, menjek be, beadják a védőoltást

– jelentette ki Hiesz György.

Az országos tisztifőorvos cáfolta a polgármester állításait.

Müller Cecília azt mondta: az oltópontok minden esetben az arra jogosultakat hívják be, ha megmarad a vakcina.

A HírTV által megkérdezett ügyvéd szerint Hiesz György esetében felmerülhet a hivatali visszaélés bűncselekménye. Futó Barnabás hozzátette: ha pedig bebizonyosodik, hogy netán a polgármester a feleségének is elintézte, hogy kapjon az oltóanyagból, akkor halmazati büntetésként akár négy és fél év börtönt is kaphat Hiesz György.

HírTV

KAPCSOLÓDÓ: 

Hiesz György a közlekedési szabályokat sem tartja be

Elismerte Gyöngyös baloldali polgármestere, hogy beoltatta magát

 

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Schanda Tamás: jócskán 250 ezer alatt a nyilvántartott álláskeresők száma

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat októberi adatai szerint a tavaly januárinál is kevesebb a regisztrált álláskereső Magyarországon. 2021. október 27.

Szijjártó: A migrációval egyező fenyegetést jelent a nemzetközi szervezetek ezzel kapcsolatos politikája

A migrációval megegyező súlyú fenyegetést jelent térségünkre a józan eszüket teljesen elveszítő nemzetközi szervezetek migrációval kapcsolatos politikája. 2021. október 27.

Luxusnyaralásra utazott Gyurcsány Ferenc és felesége

A Ripost értesülései szerint váratlanul Szardíniára utazott a Gyurcsány-házaspár. 2021. október 26.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!