2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

Akár hivatali visszaélést is elkövethetett Hiesz György

Vizsgálja a gyöngyösi kórház, hogyan juthatott jogtalanul koronavírus elleni védőoltáshoz a település polgármestere. A HírTV által megkérdezett ügyvéd szerint a hivatali visszaélés gyanúja is felmerülhet.

  • Akár hivatali visszaélést is elkövethetett Hiesz György

A Gyöngyösi Városi Televízióban ismerte el a város polgármestere, hogy január elején ő is megkapta a koronavírus elleni védőoltást, mert egy oltásból több tucat vakcina megmaradt. Ám akkor még csak az egészségügyi dolgozókat oltották, a polgármester az oltási terv alapján nem kaphatta volna meg. Ráadásul úgy jutott a vakcinához, hogy ő nem is regisztrálta magát.

Amikor a személyzet, az orvosi személyzet ezzel szembesült, hogy több tucat vakcina megmaradt, akkor értesítették a gyöngyösi háziorvosokat, akik értesítették a valamilyen általuk ismert személyeket, körzetükben lévő személyeket, nem tudom. Ilyen telefont kaptam én azon a napon, szombaton, valamikor ebéd tájban, hogy megmaradt nagyon sok vakcina, menjek be, beadják a védőoltást

– jelentette ki Hiesz György.

Az országos tisztifőorvos cáfolta a polgármester állításait.

Müller Cecília azt mondta: az oltópontok minden esetben az arra jogosultakat hívják be, ha megmarad a vakcina.

A HírTV által megkérdezett ügyvéd szerint Hiesz György esetében felmerülhet a hivatali visszaélés bűncselekménye. Futó Barnabás hozzátette: ha pedig bebizonyosodik, hogy netán a polgármester a feleségének is elintézte, hogy kapjon az oltóanyagból, akkor halmazati büntetésként akár négy és fél év börtönt is kaphat Hiesz György.

HírTV

KAPCSOLÓDÓ: 

Hiesz György a közlekedési szabályokat sem tartja be

Elismerte Gyöngyös baloldali polgármestere, hogy beoltatta magát

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!