2019. július 22.,
hétfő, Magdolna napja

Akár hazaárulást is elkövethet az Éjjeli Őrség

Hír TV

2018. augusztus 24., péntek 10:00, frissítve: péntek 17:54

Szakértők nyilatkoztak arról, hogy mi állhat annak hátterében, hogy a Migration Aid sorosista szervezet párttá alakulhat.

Ki akarja játszani a törvényeket és az adóelkerülés a célja a Migration Aidnek azzal, hogy pártot alapít Éjjeli Őrség néven, véli a közmédiában nyilatkozó politológus. Boros Bánk Levente azt mondta, a Migration Aid néhány tagja által létrehozott politikai formáció nem fog pártként működni, azonban nyilvánvaló céljuk lehet a Stop Soros törvénycsomag kijátszása. Ez azonban nemcsak büntetendő cselekmény, hanem akár köztörvényes cselekedet is lehet – tette hozzá.

Ifj. Lomnici Zoltán ugyan itt arról beszélt, ha ez a formáció tényleg létrejön és sikeresen párttá is alakul a későbbiekben, majd ezáltal támogatáshoz is jut, sok kérdést vethet fel. Az alkotmányjogász szerint ez egyenesen hazaárulás, mivel a párt nem a magyar emberek dolgaival és jólétével foglalkozna, hanem harmadik országbeli személyek gondjaival, Magyarország kárára.

A szervezet a legnagyobb közösségi oldalon jelentette be augusztus 17-én, hogy  a bevándorlási adó ellehetetlenítené őket, ezért Éjjeli Őrség néven párttá alakulnak.

(hirtv/hirado.hu)