2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Poltikai hobbista 18:00

Belföld

Aggályos: személyes adatokat gyűjtenek a balos szervezetek? + Videó

Visszaélésekre adhat okot a Szolidaritás Mozgalom által kezdeményezett akció, amelyben a nemzeti konzultációs íveket gyűjti több ellenzéki csoport, többek között a Demokratikus Koalíció és Munkáspárt 2006. A szervezetek szerint ők nem gyűjtenek adatokat, de azt nem cáfolták, hogy a megszerzett és továbbított kérdőívek tartalmazhatnak személyes adatokat, amelyek hozzáférhetők lehetnek.

Továbbra is gyűjtik az ellenzéki pártok a nemzeti konzultáció kérdőíveit. A Szolidaritás Mozgalom felhívásához több baloldali párt is csatlakozott. A XXII. kerület egyik játszóterén rendezett közös pikniken az LMP, a Munkáspárt 2006 és a Demokratikus Koalíció (DK) is képviseltette magát, ahol folytatták az ívek átvételét.

Varju László független országgyűlési képviselő, a DK pártigazgatója továbbra sem nyilatkozik a Hír TV-nek, így a csatorna nem tudta meg tőle, valóban listázzák-e azokat az állampolgárokat, akik nekik adják a kérdőíveket. A párt budapesti koordinátora, Élő Norbert elmondása szerint ők csak úgy veszik át az íveket, hogy azok nem tartalmaznak adatokat. A DK által gyűjtött példányokat a Hír Televízió stábja nem tekinthette meg, így nem lehet tudni, hogy azokat milyen módon anonimizálták. Egy másik gyűjtőszervezet, a Munkáspárt 2006 elnöke, Vajnai Attila szerint előfordulhat, hogy a leadott példányokon hozzáférhetők a személyes adatok.

Az ellenzéki pártok korábban azzal vádolták a kormányt, hogy közpénzekből finanszírozott kormányzati propaganda részeként a választók személyes adatainak és politikai véleményének listázása zajlik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!