2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Belföld

Adventi vásár a Millenárison, ötvennél is több családszervezettel

A Jel Alapítványt támogatja a Ficsak, Fiatal Családok Klubjának Egyesülete a december első napján megrendezett jótékonysági vásáron befolyt pénzből. Az adventi vásárra több politikus is ellátogatott, hogy támogatni tudják az alapítványt.

  • Adventi vásár a Millenárison, ötvennél is több családszervezettel

Már szombaton meggyújtották az első gyertyát az adventi koszorún a Fiatal Családosok Klubjának jótékonysági rendezvényén. A vásáron játékos programok várták a gyerekeket és babélőadást is megnézhettek.

 „Azt álmodtam, hogy a Mikulás hozott nekem egy nagy csupor finom lépes mézet” – mesélte egy gyermek.

A miniszterelnökség államtitkára arra biztatta a részvevőket, hogy találják meg a vásárban a saját kürtöskalácsukat, amely vásárlásával jótékony célokat támogatnak.

„Nagyon örülünk, hogy a Miniszterelnökség nevében a helyszínnel tudtuk támogatni ezt a rendezvényt. Én egy konkrét feladattal jöttem. A feleségem, aki otthon van és az első babánkat várja, azzal küldött ide, hogy nehogy haza merjek menni kürtöskalács nélkül” – nyilatkozta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára.

A kiérkező családok saját adventi koszorút állíthattak össze, a gyerekek ajtó és karácsonyfa-díszeket készíthettek.

„Diókból próbálunk, amit tudunk, WC papír gurigákból próbálunk díszeket csinálni, meg amit ő szeretne.”

A Millenárison harmadik éve rendezik meg az adventi vásárt, mostanra már több, mint 50 családszervezet vett részt a programon.

„Azt szokták mondani, hogy persze könnyű jótékonykodni annak, akinek van miből – mondta Vitályos Eszter európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár. – Szerintem a jótékonykodás nem csak anyagi javakról szól, hanem elsősorban egy kedves gesztusról, egy bátorító mondatról, egy kedves mosolyról vagy akár egy elfelezett tízórairól is szólhat.”

„Nekem négy gyermekem van, és ha az embernek négy gyereke van, és mind a négy teljesen egészséges, akkor fel sem tudja mérni azt, hogy milyen probléma lehet az, hogyha a gyerekem nem tud valakivel kommunikálni, vagy pedig a gyerekemmel én sem tudok kommunikálni” – nyilatkozta Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár.

A vásárban kézműves termékeket árultak, a befolyt összegből pedig a Jel Alapítvány jelnyelvi játszótér programját támogatják.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A svájci államfővel tárgyalt Orbán Viktor

A svájci államfővel tárgyalt Orbán Viktor

Magyarország EU-elnökségéről, az ukrajnai és a közel-keleti háborús konfliktusokról valamint a svájci-magyar gazdasági együttműködésről tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök Viola Amherddel, a Svájci Államszövetség elnökével pénteken a Karmelita kolostorban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!