2021. február 28.,
vasárnap, Elemér napja

Adóemelést javasol a Magyar Szocialista Párt

Magyar Nemzet

2021. január 5., kedd 07:35

Szekeres Imre a Népszava hasábjain kelt ki a kisebb vállalkozásoknak komoly könnyítést jelentő iparűzési adó csökkentése ellen, sőt, a politikus adóemeléseket javasolt. A baloldali korábbi gazdaságpolitikáját elnézve ez aligha jelenthet meglepetést, mivel a Gyurcsány–Bajnai-kormányok annak idején a lakosság megsarcolásával próbálták ellentételezni a felelőtlen költekezést és a válságot. A jelenlegi baloldali szereplők, így a Momentum és egyes ellenzéki polgármesterek most a lakossággal akarták megfizettetni a válságot, amíg a kormány elejét nem vette ennek a folyamatnak.

Szekeres Imre, a Gyurcsány–Bajnai-kormányok honvédelmi minisztere hétfőn osztotta meg pártja adóemelési javaslatát a Népszavában - emlékeztetett a Magyar Nemzet.

Szekeres a baloldali lap hasábjain arról értekezett, hogy igazságosabb rendszerre lenne szükség, amihez

szerinte adóemelések kellenek.

A korábban befolyásos szocialista politikus az iparűzési adó fizetésének felfüggesztését nehezményezte véleménycikkében, mondván, az azért igazságtalan, mert „a vállalkozás természetesen használja az adott település adottságait és infrastruktúráját”. – Az egyes ember vagy vállalkozás önzésére játszva kiszolgáltatottá válik mindenki és minden – írta Szekeres. Az MSZP-s politikus

az ellen tiltakozik, hogy a járvány gazdasági hatásai által sújtott vállalkozásoknál több pénz maradjon,

amelyek így munkahelyeket tudnak megtartani, ami pedig végső soron a családok jövedelmét garantálja. Szekeres totális érzéketlenségét mutatja, hogy mindemellett

a vállalkozások önzéséről is beszél.

Az adócsökkentés ellenzése mellett az MSZP-s politikus direkt adóemelésre is javaslatot tesz. Érdemes kiemelni: Szekeres Imre nem egyedül találta ki ezeket az intézkedéseket, hanem a „Szociális Demokráciáért Intézetben működő szakértői csoporttal”. Ha a kedves olvasó még sosem hallott róluk, ne magát okolja, azt azonban érdemes megjegyezni, hogy 52,5 millió forintot kapott ez a társaság az MSZP parlamenti frakciójától. A szocialista szakértők arra tettek javaslatot, hogy „a 15,5 százalékra csökkentett járulékkulcsot legalább 18,5 százalékra” emeljék vissza, vagyis növelnék a vállalkozások terheit.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Magyar Nemzet