2024. 07. 24. Szerda Kinga, Kincső napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Belföld

Áder János az egységes európai alkotmány hiányára hívta fel a figyelmet

  • Áder János az egységes európai alkotmány hiányára hívta fel a figyelmet

Az Alkotmánybíróság európai szintű csúcskonferenciát tartott a Magyar Tudományos Akadémián, az alkotmányos identitásról. Az Európai Bíróság elnöke, a német szövetségi alkotmánybírósági elnök, valamint az uniós országok több alkotmánybírósága képviseltette magát az eseményen. A konferenciát Áder János köztársasági elnök nyitotta meg, aki az európai alkotmányos identitás kutatási nehézségeiről beszélt. Szerinte ezt az egységes európai alkotmány hiánya is okozza.

„Az Európai Unióról szóló szerződés 4. cikk 2. bekezdése szerint az unió tiszteletben tartja a tagállamok nemzeti, illetve alkotmányos identitását. Ez az új rendelkezés kifejezetten nagy szakirodalmi érdeklődést generált és ma már több alkotmánybíróság is foglalkozott a jogilag egyébként nehezen megközelíthető identitás kérdésével” – mondta az államfő.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!