2021. május 18.,
kedd, Erik, Alexandra napja

"Addig biztos lesz Hír TV, amíg Gyurcsány meg nem találja a szakdolgozatát"

2012. december 1., szombat 21:54, frissítve: vasárnap 11:09

10 éves a Hír Televízió. Az évfordulót a Millenárison ünnepelhették a nézők. A programok délután 5 órakor kezdődtek, este pedig a Hír TV kedvéért újra összeálló Cotton Club Singers zárta a műsort. A csatorna hírolvasói 2002. december 2-án köszöntötték először a nézőket.

Annyian jöttek el a csatorna tizedik évfordulóját megünnepelni, hogy a nézőtér teljesen megtelt.

„Nekem Nagy Kati a kedvencem” – mondta az egyik néző, és olyan is volt, aki kifejezetten Sárfalvi Péter műsorvezető miatt jött ki a jubileumi ünnepségre: „Hiteles, amit mond, mert ő is sportolt, és még a mai napig is nagyon jól néz ki”.

A nézők nemcsak beszélgethettek, közös képek is készültek a televízió népszerű műsorvezetővel. Volt, aki a Riasztás standjától priusszal távozott.

Azok sem maradtak le az ünnepségről, akik nem tudtak kijönni a Millenárisra. A Hír Televízió munkatársai egész délután élőben közvetítettek az eseményről. Akik ott voltak, azok néhány kulisszatitkot is megtudhattak az adásokról. Egykori és mostani műsorvezetők meséltek élményeikről.

2002. december 2-án köszöntötték először a nézőket a csatorna hírolvasói. A rendszeres adások egy hónappal később kezdődtek, Borókai Gábor vezetésével.

„Arra törekedtünk annak idején, hogy próbáljuk megteremteni a médiaegyensúlyt Magyarországon – mondta Borókai Gábor volt vezérigazgató. – Itt az előadásban is felelevenítettem egy 2004-es eseményt, amikor Medgyessy Péter Sopronban beintett a közönség egy részének, amelyik nem őt éltette. Ez az információ teljesen el volt dugva a magyar nyilvánosságban. Ha nincs Hír TV, akkor erről nem értesül senki.”

A tízéves csatorna vezérigazgató-helyettese hosszú távra tervez. „Addig biztos, hogy lesz Hír Televízió, amíg Gyurcsány Ferenc meg nem találja a szakdolgozatát” – nyilatkozta Szikszai Péter, a műsorokért felelős vezérigazgató-helyettes.

A vendégek a televízió születésnapi tortáját is megkóstolhatták.

Forrás: Hír TV