2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

A volt MSZP-s képviselő állítja, nem tudott az autójában lévő raklapnyi cigarettáról

Nem tűnt fel neki az autójában lévő, több mint 11 ezer doboz zárjegy nélküli cigaretta. Ezt állítja a csütörtökön Ukrajnában csempészés miatt lebukott Legény Zsolt. A volt MSZP-s politikus elmondása szerint az árut nem ő tette a csomagtartóba, és nagyon meglepődött, amikor megtalálták. A politikus ugyan lemondott minden pártbéli tisztségéről és ki is lépett az MSZP-ből, korábban azonban milliókat kapott a szocialistáktól tanácsadásra. A kilépése után néhány órával pedig meg is pályázták a helyét az etikai tanács élén.

  • A volt MSZP-s képviselő állítja, nem tudott az autójában lévő raklapnyi cigarettáról

Azonnali kérdésem címe, hogy hol a dohány? ezt a kérdést tette fel néhány éve a parlamentben az akkor még az MSZP színeiben politizáló Legény Zsolt. Találóbb nem is lehetett volna, hiszen csütörtökön meglett a dohány, méghozzá éppen a politikus autójának csomagtartójában, miközben Ukrajnából akart Magyarországra jönni.

A hatóságok 11 500 doboz zárjegy nélküli cigarettát találtak nála, ráadásul diplomata útlevéllel akarta átlépni a határt, az autóján viszont nem volt diplomata rendszám.

Információink szerint

Legénynek végül gyalog kellett hazánk területére lépnie, ugyanis járművét, annak tartalmával együtt az ukrán hatóságok lefoglalták.

A politikus egy videóüzenetben próbálta megmagyarázni, hogy a csomagtartójában talált raklapnyi csempészcigaretta valójában nem is az övé, nem vette észre, amikor beszállt az autóba és fogalma sincs, hogy került oda. Azt állítja, hogy amikor csütörtökön Ukrajnában járt órákra őrizetlenül hagyta kocsiját egy parkolóban, szerinte ekkor rejthették el benne a csempészárut. Elmondása szerint csak a határátlépésnél tűnt fel neki, hogy valami nincs rendben.

Legény Zsolt bár látszólag hisz az ártatlanságában minden pártbéli tisztségéről szinte azonnal lemondott és ki is lépett az MSZP-ből. Azt mondta azért, mert érezte az ügy politikai súlyát.

Legény Zsolt 2006 és 2014 között volt parlamenti képviselő, az ügy kirobbanásáig az MSZP Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Szövetségének alelnökeként és a párt Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsának elnökeként dolgozott. Az MSZP azonban 2014 után sem hagyta magára, frissen alapított cégével ugyanis 6,6 millió forintért adott tanácsokat a pártnak, főként Európai Uniós ügyekben.

Alighogy lemondott tisztségeiről máris bejelentkeztek a helyére. Csatornánk birtokába került egy levél, amelyben

Márton Roland, az MSZP székesfehérvári szervezetének elnöke meg is pályázta az etikai tanács elnöki posztját.

A csatornánknak nyilatkozó ügyvéd szerint várhatóan a magyar hatóságok fogják felgöngyölíteni a csempészügyet. Györei Péter híradónknak azt mondta: ha bebizonyosodik, hogy Legény Zsolt bűnös,

akár 5 év börtönre is ítélhetik.

Az üggyel kapcsolatban a legújabb fejleményekről Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára beszélt közösségi oldalán - írta meg a Magyar Nemzet.

Legény Zsolt, az MSZP külügyi munkatársa a magyar-ukrán határon bukott le, az autója tele volt cigarettával. Legény azonban azt állítja, hogy nem tudja hogyan került autójába a cigaretta. De még súlyosabb, hogy Legény Zsolt azt állítja, ő hívta a helyszínre a magyar konzulokat, és kért konzuli segítséget, ezzel is az ártatlanságát akarja bizonyítani. Azonban Legény Zsolt hazudik

– mondta videójában Menczer Tamás. Ugyanis a magyar konzulokat az ukrán vámosok hívták a helyszínre, mert már elkezdődött a vizsgálat megalapozott gyanúval.

HírTV - Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!