2021. június 13.,
vasárnap, Antal, Anett napja

A VII. kerületi városházán dolgozik a Czeglédy-ügy vádlottja

Magyar Nemzet

2021. március 22., hétfő 07:24

A Magyar Nemzet kiderítette: a Czeglédy-per tizenkettedrendű vádlottja, K. V. az erzsébetvárosi önkormányzat épületében dolgozik, mint a Czeglédy Ügyvédi Iroda irodavezetője. A hölgyet a lap birtokába jutott vádirat szerint különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással, és folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásával vádolják. Bajkai István, a kerület országgyűlési képviselője szerint az önkormányzatnak nem kellene közpénzt adnia megvádolt személyeknek.

Több erzsébetvárosi önkormányzati dolgozó is felhívta a Magyar Nemzet figyelmét arra, hogy a VII. kerületi városházán dolgozik a Czeglédy-ügy tizenkettedrendű vádlottja, K. V., akit az ügyészség bűnsegédként elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével és szintén bűnsegédként, folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádol.

A hölgy az Erzsébet körút 6. szám alatti városháza I. emeletének 116-os irodájában dolgozik, ahol a Czeglédy Ügyvédi Iroda képviselete található, ugyanis K. V. Czeglédyék irodavezetője. Az itt található többi helyiség a polgármesteri kabinet munkatársaié.

A lap hozzájutott egy példányhoz az önkormányzat belső telefonkönyvéből, amely bizonyítja: a 116-os szobában Czeglédy Csaba és F. T. ügyvéd mellett K. V. neve is szerepel. Ismeretes: Niedermüller Péter erzsébetvárosi polgármester több tíz milliós megbízást adott Czeglédy ügyvédi irodájának.

K. V.-t a hatóságok 2018. május 14-én vették őrizetbe a Czeglédy-üggyel összefüggésben. Ismert: Czeglédy Csaba és húsz vádlott-társa ellen különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt folytat büntetőeljárást a Kecskeméti Törvényszék.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Magyar Nemzet, HírTV