2024. 10. 23. Szerda Gyöngyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális extra

Következik:

Napi aktuális extra 04:20

Belföld

A vidéki lejárató portálokhoz is jutott a guruló dollárokból

Tízmilliós hirdetésekkel próbált meg választókerületeket nyerni a dollármédia – erről ír a Magyar Nemzet. A portál szerint a tavalyi választási kampányban a baloldal a külföldről kapott támogatásból több milliót adott az olyan városokban működő vidéki portáloknak, ahol szorosnak érezték a versenyt.

  • A vidéki lejárató portálokhoz is jutott a guruló dollárokból

Az Ezalényeg.hu Pécsett több mint 9, Miskolcon pedig 11 és fél millió forintot költött el a tavalyi választási kampányban fizetett online hirdetésekre.

Az oldal rendszeresen közölt tudósításokat baloldali képviselők tájékoztatóiból, valamint ellenzéki tüntetésekről is.

A portál azt vallja, hogy függetlenül működnek javarészt olvasói támogatásokból így honlapjukon is folyamatosan adományokat gyűjtenek.

A portálon azonban feltűnik az Action Network és az Oraculum 2020 Kft. neve is.

Az Action Network egyike az Action for Democracy által működtetett adománygyűjtő oldalaknak, az Oraculum 2020 Kft. pedig az a cég amely több mint 2 milliárd forintot kapott a már említett Action for Democracy-tól és egy homályos svájci alapítványtól.

Az Action for Democracyt Korányi Dávid, Karácsony Gergely volt tanácsadója alapította aki a Magyar Nemzet információ szerint közvetlen kapcsolatban állhat Soros György fiával, Alex Sorossal is.

Az, hogy most kiderült online reklámhirdetésekre is költöttek, azt bizonyítja, hogy a guruló dollárokat kampányra költötték – erről már a Fidesz kommunikációs igazgatója beszélt.

Ezt konkrétan kampányra, sőt több esetben online kampányra, facebook hirdetésekre költötték és pont azokban a választókerületekben ahol éles volt a küzdelem. Tehát teljesen világos, hogy amit eddig a dollárbaloldal erről az ügyről állított az mind hazugság volt, viszont egy dolgot még mindig nem tudunk, azt tudjuk , hogy ez egy külföldi befolyásolási kísérlet volt, azt is tudjuk hogy mennyi pénz érkezett, azt is tudjuk, hogy ez egy jól kiépített hálózat volt, egy dolgot nem tudunk még biztosan hogy ez a pénz pontosan honnan jött. – mondta Hollik István a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Hozzátette: szerinte a baloldal feladata most az lenne, hogy minél hamarabb tisztázzák ezt az ügyet és tájékoztassák a választókat arról, hogy valójában ki támogatta az ellenzék kampányát.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Összehívták a Nemzetbiztonsági Bizottságot + videó

Összehívták a Nemzetbiztonsági Bizottságot + videó

Október 28-ára, hétfőre összehívták a Nemzetbiztonsági Bizottságot, ahol megvizsgálják az október 23-ára tervezett fegyveres akció részleteit - erről beszélt Híradónknak Molnár Zsolt, a bizottság MSZP-s tagja.
Az utolsó interjú - a HírTV műsorán + videó

Az utolsó interjú - a HírTV műsorán + videó

A HírFM Magyar Hangok című műsorának adta élete utolsó interjútát Potápi Árpád János egy nappal halála előtt. A beszélgetés október 24-én 14 óra 30 perckor és 22 óra 40 perckor látható a HírTV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!