2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 13:00

Belföld

A vezetők dőzsöltek a daganatos gyermekek pénzén

68 millió a 966-ból – az adófelajánlások 7 százalékát fordította közvetlenül a beteg gyerekek támogatására az a két alapítvány, amelyeket a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal jelentett fel költségvetési csalás gyanújával. A szervezetek vezetői a pénz egy részét saját céljaikra fordították: értékes autókat vettek és tankoltak belőle, vagy éppen privát mozicsatorna-előfizetésükre költötték az adományt.

„Innovatív megoldásokkal fejlesztjük adománygyűjtő rendszerünket” – olvasható a Daganatos.hu Alapítvány minőségpolitikai összefoglalójában. A szervezet azt hirdeti magáról, hogy hatékonyan segíti a daganatos és leukémiás gyermekek felépülését. Az alapítvány innovatív megoldásairól a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal kabinetfőnöke mesélt a Hír Televízió Célpont című műsorának.

Közbeiktatott cégek és „visszacsepegtetés”

Az alapítványtól az egyik kórház digitális röntgengépet kapott a hozzá tartozó számítógéppel együtt. A berendezés körülbelül 40 millió forintba került volna, ha a gyártótól veszik meg. Az alapítvány azonban egy közbeiktatott cégtől szerezte be több mint a duplájáért. A vételárból a közbeiktatott vállalkozás jelentős summát átutalt az alapítványi elnök testvérének érdekeltségébe. Onnan az összeg egy része újabb cégekhez vándorolt, amelyekből végül kivették a pénzt.

A Daganatos.hu Alapítvány összefonódott egy másik szervezettel, a Gyermekmentő Támogató Alapítvánnyal, amely a Talmud sokat idézett sorával igyekszik megnyitni a támogatók pénztárcáját: „Aki megment egy életet, egész világot ment meg.” A két csoport vezetői azonosak: a Daganatos.hu kuratóriumi elnöke Bornemissza Tamás, egyik kurátora pedig Gombár Györgyi, míg a Gyermekmentő Támogató Alapítványban Gombár Györgyi az elnök, Bornemissza Tamás pedig az alapító.

A két szervezet az elmúlt években több mint 950 millió forint támogatást kapott. A csaknem milliárdos összegből közvetlenül a beteg gyermekeknek 68 millió forint jutott.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ilyen a baloldali háttér- és intézőemberek világa Budapesten

Ilyen a baloldali háttér- és intézőemberek világa Budapesten

A Központi Nyomozó Főügyészség szerint egy férfi a kft.-jén keresztül szolgáltatások nyújtására és eszközbeszerzésekre fiktív szerződéseket kötött a III. kerületi önkormányzattal, illetve az egyik gyanúsított-társa által kijelölt két gazdasági társasággal.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!