2020. április 6.,
hétfő, Vilmos, Bíborka napja

A vasárnapi bukás ellenére őszi revansra készül a Jobbik

Magyar Nemzet

2019. május 30., csütörtök 07:41

Következmények nélküli lépésnek nevezte Kepli Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője, hogy a párt elnöksége nem változtatott az európai parlamenti választási lista sorrendjén.

Csalódottságának adott hangot és következmények nélküli lépésnek nevezte Kepli Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője, hogy a párt elnöksége nem változtatott az európai parlamenti választási lista sorrendjén, így Gyöngyösi Márton, a párt elnökhelyettes-frakcióvezetője fogja képviselni a Jobbikot az Európai Parlamentben. Kepli tegnap este közösségi oldalán úgy fogalmazott, a felelősségvállalás enyhe szikrája sem lobbant fel senkiben.

Arra, hogy ki veszi át Gyöngyösi helyét az Országgyűlésben, illetve ki lesz a frakcióvezető, a párt közleménye nem tért ki. Pedig korábban Sneider Tamás Jobbik-elnök egy, a belső tagságnak írt levelében úgy fogalmazott: „Fontos döntéseket fogunk meghozni, amelyek komoly hatással lesznek a további közös munkára.”

A drámai hangvételű sorokat a Kuruc.info hozta nyilvánosságra. Sneider kiemelte: a Jobbik „vagy megújul, vagy elvész a történelem viharában”, majd megígérte, a felelősségvállalás nem fog elmaradni.

Az elnökségi ülést követően Sneider már egy egészen más hangvételű bejegyzéssel fordult a szimpatizánsokhoz. Abban a Jobbik megszűnésének veszélye helyett a NER lebontására buzdít.

„Közeledik az önkormányzati választás, ahol városról városra, faluról falura kell visszavennünk a településeket a Fidesztől! Rengeteg munka áll előttünk, de az önkormányzati választáson elkezdhetjük lebontani a NER-t!” – fogalmazott Sneider, aki láthatóan ragaszkodik elnöki székéhez, és ezek szerint nem vállal felelősséget a Jobbik EP-választáson elszenvedett kudarcáért, azért, hogy az ellenzék második erejéből sereghajtók lettek.

Hasonlóan optimista egyébként Jakab Péter, a Jobbik szóvivője is, aki a párt csúfos EP-szereplése ellenére azt mondta, az összes létező megyeszékhelyt, az összes létező nagy és közepes települést és lehetőleg a falvakat is el fogják venni a Fidesztől.

Varga-Damm Andrea, aki a Mandinernek korábban azt mondta, ha ő lenne a Jobbik elnöke, már biztosan felajánlotta volna a lemondását, de ő egy másfajta ember, lapunk tegnapi cikke után a távirati irodával azt közölte, szavait félreértették, azok nem azt jelentik, hogy Sneider lemondását szorgalmazná. „Ez azt jelenti, hogy a lemondás felajánlásáról beszélt, ami semmiképpen nem jelenti azt, hogy ne lenne az elnöknek maradása” – írta az MTI.

Magyar Nemzet