2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:00

Belföld

A történelmi belvároson is keresztülhalad az új bicikliút

Pécsett átadták a belvároson átvezető bicikliutat, amely az egyetemi negyedet köti össze a Zsolnay negyeddel.

Az út három és fél kilométer hosszú és 72 millió forintba került. A nyomvonal a történelmi belváros utcáin is keresztülhalad. Több egyirányú utcában megengedik a kerékpárosoknak, hogy a forgalommal szemben közlekedjenek, amire csak a felfestés figyelmezteti az autósokat. Az átadás után több száz kerekes próbálta ki az új utat.

– Ez az első olyan kerékpárút, amit az új jogszabályoknak, az új KRESZ-jogszabályoknak megfelelően alakítottunk ki, és ez az első olyan kerékpárút Pécsen, ami bebizonyítja azt, hogy Pécsett nagyon-nagyon szigorú körülmények között, belvárosi körülmények között, Mecsek-oldali körülmények között hogyan lehet kerékpárutat építeni – mondta Nagy Csaba, a város alpolgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!