2024. 07. 05. Péntek Emese, Sarolta napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:10

Belföld

A tiszti főorvos engedélyezte a kémiai szúnyoggyérítést

  • A tiszti főorvos engedélyezte a kémiai szúnyoggyérítést

Az időjárás miatt elárasztották az országot a szúnyogok, emiatt az elmúlt 30 napban több mint háromszor annyian kerestek rovarriasztókat, és több mint kétszer annyian elektromos rovarcsapdákat – írja az Árukereső a közleményében. A katasztrófavédelem és a népegészségügyi központ pedig arra is felhívja a figyelmet, hogy természetes úton is érdemes féken tartani a szúnyogok szaporodását az otthonunkban.

Az árhullámot követő fokozott szúnyogártalom miatt a tiszti főorvos engedélyezte a kémiai szúnyoggyérítést.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pedig nyilvánosságra hozta, hogy Budapesten és további 322 településen hol lépnek fel a vérszívók ellen a héten. A Szigetköz 55 településén légi, Budapesten és további 267 településen pedig a települések lakott területein földi permetezést végeznek a szúnyogok ellen. A pontos ütemtervet közzé is tette oldalán az OKF. Csaknem 88 ezer hektáron gyérítenek július 7-ig ilyen módszerrel.

A teljes cikket a VilágGazdaság oldalán olvashatják, IDE KATTINTVA!

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Megszólalt a szakpszichológus Magyar Péter vállalhatatlan viselkedéséről + videó

Megszólalt a szakpszichológus Magyar Péter vállalhatatlan viselkedéséről + videó

Egy közéleti szereplő, akit több ezren követnek, nem viselkedhet így – fogalmazott a Magyar Nemzetnek Magyar Péter görbe estéjével kapcsolatban a Mathias Corvinus Collegium klinikai szakpszichológusa. Hal Melinda szerint a Tisza Párt alelnöke nem tudja megfelelően kezelni a hamar jött hírnevet és felelősséget, emiatt keveredik lehetetlen helyzetekbe.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!