2024. 07. 22. Hétfő Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Belföld

A természet lassan visszaveszi Kispest első polgármesterének patkánytanyává lett házát

Az egykor patinás, szebb napokat látott fővárosi tulajdonban lévő ingatlant a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár használja raktározásra. Az épület rettenetes állapotban van, állaga évről évre romlik, kertjét jó néhány éve elfoglalta a természet - írja a Metropol. 

  • A természet lassan visszaveszi Kispest első polgármesterének patkánytanyává lett házát

A lap közlése szerint a helyiek nem értik a Karácsony Gergely által évek óta megoldatlan helyzetet. Voltak, akik kínjukban már átvállalták volna ingyen a terület gondozását, de ezt is elutasították. Így történhet meg, hogy az allergiások nagy "örömére" alig kaszálják a területet, vagy hogy ecetfák nőnek szabálytalanul a kertben, hogy alkalmasint kidől egy fa, megrongálva a szomszéd autóját, a kárt pedig Karácsonyék nem fizetik meg neki. Vagy leszakad egy ág a szomszédok kertjében landolva, ami akadályozza a mentősök munkáját, és hogy patkányokat kell kerülgetniük a környékbelieknek saját otthonukban...

Nem tudták megoldani a problémát, számomra ez alkalmatlanságukról tesz tanúbizonyságot. Eleve méltatlan helyzet, hogy egy olyan épületet, amelynek eszmei értéke is van, raktárnak használnak és a falai omlanak szét, a szintén gazdátlan kertről már nem is beszélve. A Fővárosi Közgyűlés alkalmával megkérdeztem Karácsony Gergelyt, mi a terve az ingatlannal, azt akarják megvárni, amíg összedől az épület? De a főpolgármester lefagyasztja ezt az egész kérdést. Ő maga megoldani nem tudja vagy nem akarja, nem is foglalkozik vele, de a kerületnek sem adja át. Úgy sem, hogy ha neki éppen ez egy fillérjébe sem kerülne

– mondta Dódity Gabriella fideszes kispesti polgármesterjelölt. 

Fotó: Kispestinfo

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!