2023. 04. 01. Szombat Hugó napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Célpont 13:05

Belföld

A tehetséges fiatalokat megpróbálják beszipkázni a liberális eszmerendszerbe

Sokan csak a politikai haszonszerzés miatt álltak be a CEU tüntetések mellé, többen pedig a pénzért csinálták ezt – erről is szó volt a Lapzártában.

  • A tehetséges fiatalokat megpróbálják beszipkázni a liberális eszmerendszerbe

Az ellenzéki mozgalmak kapcsán próbál bizonyos konteókat (összeesküvés-elméleteket) gyártani a videón szereplő fiatalember, meg kell kérdezni az érintetteket, hogy mi történt. Az, hogy ki és milyen politikai haszonszerzést lát az ilyen aktivizmusok politikai részvétel mögött, megítélés kérdése. „Valaki azt gondolja, hogy ő szeretné hallatni a hangját, és érvényesülni, valaki pedig más típusú érdekérvényesítésre gondol” – kezdte a Hír TV stúdiójában Biró Marianna. A 168 óra újságírója hangsúlyozta, számára nem világos a videóból, hogy egy bizonyos csoportra gondol-e.

A videóban is az a nyilvánvaló tény látszik megerősítődni, hogy az egész úgy van felépítve, hogy a tehetséges fiatalokat tudjanak beszipkázni a liberális eszmerendszerbe, ifjúsági szervezetekbe, vélte Bálint Botond, a Pesti Srácok lapszerkesztője. Hangsúlyozta: „nyilván megtámogatják azzal, hogy karrier-lehetőséget kínálnak, tanulási lehetőséget kínálnak, kutatási lehetőséget és közösséget. Ami alfája és ómegája az ifjúság megszervezésének.”

„Miután itt nagy pénzek mozognak és jó ösztöndíjakat lehet kapni, ezért ez egy komoly nyomás arra, hogy sok fiatal gondolkodik azon, hogy ha nem is teljesen tud azonosulni ezekkel a történetekkel, azért mégis akar egy olyan egyetemre járni, aminek egyébként bizonyos szegmensekben tényleg piacképes a diplomája” – fejtette ki az újságíró a Lapzártában.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ötcsillagos hotel és élménypark nyílt szántódon

Ötcsillagos hotel és élménypark nyílt szántódon

A gazdaság növekedése szempontjából fontos a szolgáltatóipar fejlődése. Ezen belül pedig a szállodaipar az elmúlt egy évtizedben rengeteget fejlődött – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter Szántódon egy új öt csillagos, családi hotel és élménypark ünnepélyes megnyitóján.
Skorpió volt a frissen vásárolt eperben

Skorpió volt a frissen vásárolt eperben

Skorpió mászott elő egy magyar áruházban vásárolt akciós eperből. Egy nő egy Facebook-csoportban mesélte el, hogy miután egy pesti áruházban epret vásárolt, otthon a gyümölcsök között egy skorpiót talált. Az ízeltlábút egy üvegpohárral megfogta, de nem akarta bántani.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Újabb három német szélsőbaloldalit köröznek

Újabb három német szélsőbaloldalit köröznek

Újabb három németországi szélsőbaloldalit köröznek - írja a Magyar Nemzet. Már tíz lehetséges embervadászt azonosított a Budapesti Rendőr-főkapitányság a februári budapesti brutális támadók közül.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!