2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

A Szávay-felvétel kiszivárogtatása belső leszámolás?

A Lapzártában szóba került Szávay István ügye, mi szerint lemondott parlamenti tisztségeiről a zsidózó képviselő. A másik téma az egészségügy tartozásainak konszolidációja és a közelgő bérrendezés az egészségügyben.

  • A Szávay-felvétel kiszivárogtatása belső leszámolás?

A Szávay-botrány kapcsán a Jobbik egyik képviselője perrel fenyeget. Dull Szabolcs szerint minden politikus számára kellemetlen, amikor magánbeszélgetések kiszivárognak. „Próbálnak ebből a helyzetből kimenekülni, elbújni a felelősség elől. Azt láthatjuk hogy jogi csűrcsavarokkal próbálják megoldani a dolgot, elültetni a botrányt.”

Pindroch Tamás szerint a parlamenti lemondás nem sokat jelent, hisz egy dologról nem mondott le, márpedig a képviselőségről. Rámutatott, hogy egykoron a baloldali ellenzék sokkal nagyobb felháborodással fogadta ezeket az akciókat. „Mesterházy Attila például politikai karanténba szerette volna zárni a pártot. Most azonban ehelyett sokkal lazábban, megengedőbben viszonyulnak Szávay ügyéhez. A Jobbik kiszorításához nem fűződik érdekük, nem akarnak balhét” - állítja Pindroch Tamás.

Vérmérséklet függvénye ki mit akar - véli Dull Szabolcs, ám Szávay politikai jövője szerinte megszűnni látszik. Rámutatott: a Jobbik az egyetlen közösség, ahol az antiszemitizmusnak nincs semmi következménye a párton belül.  Az Index újságírója úgy véli, bőven lehet a kiszivárogtatás a párton belüli leszámolás-sorozat része is. „A Szávay-felvétel kiszivárogtatása Szávay István belső befolyásának csökkentését is szolgálhatja, hisz emberei, így testvére és egykori HÖK-ös kollégái egyaránt Vona Gábor közvetlen környezetében is ott voltak. Bőven lehetséges, hogy a néppártosodás következő lépése is következhet, de Sneider Tamásnak mérlegelnie kell, hogy kockáztatja-e a Jobbik további forgácsolódását”.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Miközben Brüsszelben ujjal mutogatnak Magyarországra, hogy a jogállamiságot támadás éri, addig Budapesten nem tiltanak be semmilyen konferenciát, pedig az Európai Unió központjában a demokrácia szíve kellene, hogy dobogjon. Eva Vlaardingerbroek holland politikai kommentátorral, influenszerrel készített interjút Velkovics Vilmos a CPAC Hungray rendezvényén a Millenárison. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!