2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Belföld

A Soros-hálózat bújhat meg a vandál és durva megmozdulások mögött

Megszavazta a munkatörvénykönyv módosítását a parlament, az ellenzék demonstrációkkal tiltakozik. A kormánypártok szerint Soros-szervezet aktivistái állnak a rendbontások mögött. 25 éve hunyt el Antall József, a rendszerváltás utáni első miniszterelnök. Belpolitikai összefoglalónk.

  • A Soros-hálózat bújhat meg a vandál és durva megmozdulások mögött

Mindent bevetett az ellenzék az országgyűlés szerdai ülésén, hogy megakadályozza a túlóratörvény elfogadását, a jogszabályt azonban megszavazta a kormánypárti többség. Az ellenzék szerint a szavazás törvénytelen volt, a kormánypártok szerint viszont az ellenzék ülésteremben tanúsított magatartását kell megvizsgálni. A kormány álláspontja szerint az ellenzék hazudik az új törvényről.

Soros György hálózata állhat az elmúlt napok erőszakos, vandál és durva megmozdulásai mögött - jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója. Az erőszakos tüntetéseken eddig több tucat rendőr sérült meg Budapest utcáin és több mint ötven embert állítottak elő.

Csak év végén mond le parlamenti mandátumáról Szávay István. A jobbikos politikus korábban azt mondta, egyelőre a pártvezetés kifejezett kérésére nem adja vissza mandátumát, mert még több ügyet be kell fejeznie.

A gazdasági növekedés jelzi, hogy Magyarországon csökken a korrupció mértéke - hangzott el az állami intézmények vezetőinek konferenciáján. A korrupció elleni küzdelem világnapja alkalmából hét állami szerv számolt be arról, hogyan lépnek fel az ilyen bűncselekményekkel szemben.

 

A Momentum egyelőre nem ül egy asztalhoz Puzsér Róberttel, a Jobbikkal viszont még tartanak a tárgyalások a főpolgármester-jelöltségről. Ezt maga a publicista jelentette be az LMP-vel közös sajtótájékoztatóján. Az ökopárt már a hétvégén döntött arról, hogy támogatja Puzsér Róbert főpolgármester-jelölti indulását. A publicista azt mondta: függetlenként indul, egyetlen programpontja pedig a Sétáló Budapest nevű zöld közlekedési terv kialakítása és megvalósítása. Szerinte az LMP támogatása az első lépés egy olyan centrális politikai pólus kialakítására, ami azoknak a választóknak kínál alternatívát, akik ugyanúgy elutasítják a Fidesz-KDNP politikáját, mint az MSZP-t és Gyurcsány Ferenc pártját, a Demokratikus Koalíciót.

Feljelentést tesz az e-jegyrendszer ügyében Tarlós István. A főpolgármester ezt a mára összehívott rendkívüli közgyűlésen jelentette be. A közgyűlés egyébként megszavazta, hogy újra strukturálják a budapesti elektronikus jegyrendszer projektjét, miután a Budapesti Közlekedési Központ szerződésszegés miatt felmondta a kivitelezővel a szerződést. Az e-jegyrendszer projekt befejezési határidejét 2020. december 31-ére módosíthatja a testület.

Betörték egy nappal később pedig festékkel rongálták meg a szegedi Fidesz-iroda ajtaját. A Fidesz közleménye szerint a vandál cselekedetért a tartalmatlan, agresszív ellenzéki gyűlöletpolitika okolható. A Fidesz felszólítja a baloldalt, hogy fejezze be azt az erőszakos politikát, amelynek végeredménye a párt irodájának megtámadása lett. A betört üveg és az okozott kár miatt a Fidesz szegedi szervezete feljelentést tesz a rendőrségen.

Nyomozást rendelt el a NAV a Jobbik korrupciógyanús pénzügyei miatt – értesült a Magyar Idők. A lap emlékeztet: ősszel ketten is feljelentést tettek az ügyben. A közbejelentéseiről ismert Tényi István mellett Szabó Balázs, volt szekszárdi jobbikosként azért fordult a Legfőbb Ügyészséghez, mert tudomására jutott, hogy a Jobbik - feltehetően Simicska Lajostól - úgy kapott pénzt, hogy azt Szabó Gábor pártigazgató a regionális igazgatókon keresztül juttatta el a tagokhoz, majd vissza kellett fizetni a pénzt a Jobbik kasszájába. Szabó Balázs a Hír Tv-nek azt mondta: a pártvezetés kihasználta a radikálisokat.

Már több mint egymillióan vettek részt a családokról szóló nemzeti konzultációban - jelentette ki Dömötör Csaba ma a közmédiában. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára kiemelte: az ország kétszer annyit fordít családtámogatásokra, mint 2010-ben. Ez azt jelenti, hogy a gazdaság jól teljesít, a családtámogatási-rendszert pedig tovább lehet bővíteni. A kérdőívet eddig 1 millió 117 ezren töltötték ki, 7 százaléka internetes válaszadás volt, azonban a többség postán küldte vissza. A beküldés határideje, 2018 december 21.

Jövőre 2.7 százalékkal emelkednek a nyugdíjak és jelentős béremelések lesznek a következő években a bírói karnál, az ápolónőknél, a központi közigazgatásban dolgozóknál, valamint a honvédelmi, rendészeti dolgozóknál.- erről beszélt a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfon. A tárcavezető a migránsvízumról szóló európai parlamenti döntésről azt mondta: szembemegy a józan ésszel, mert tovább növeli a terrorveszélyt Európában.

Halálának 25. évfordulója alkalmából felavatták Antall József néhai miniszterelnök mellszobrát szerdán Budapesten, a Fiumei úti sírkertben, a politikus síremléke közelében. Antall Józsefre emlékeztek első kerületi mellszobránál is.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz

Az idei európai parlamenti (EP-) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Olyan történetet idézett fel Orbán Viktor, amitől ledöbbent a hallgatósága + videó

Olyan történetet idézett fel Orbán Viktor, amitől ledöbbent a hallgatósága + videó

A Fidesz-KDNP európai parlamenti kampánynyitóján Orbán Viktor miniszterelnök felidézte, hogy az e heti kétnapos Nemzeti Konzervativizmus (NatCon) konferenciát három brüsszeli polgármester is megpróbálta betiltani, de a rendezvény végül lezajlott. A kormányfő most elhozta magával a betiltó határozat szövegét. Kiderült, milyen is a brüsszeli jogállamiság.
Szentkirályi Alexandra: Karácsony Gergely elnémult budapesti terveimre

Szentkirályi Alexandra: Karácsony Gergely elnémult budapesti terveimre

Karácsony Gergely elnémulva reagált budapesti terveimre. Én is elnémulnék a főpolgármester úr helyében, ha ilyen csapnivaló 4,5 év állna mögöttem városvezetőként - mondta Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje a Facebook-oldalán pénteken közzétett videóban.
Magyar Péter pártjának listáján is megjelentek Soros emberei

Magyar Péter pártjának listáján is megjelentek Soros emberei

Magyar Péter nyilvánosságra hozta a pártja jelöltjeinek listáját. A jelöltek közül többen olyan álcivil, Soros-közeli szervezetekben is dolgoznak, ami miatt felvetődik a kérdés, hogy ezek az emberek kinek is az érdekét képviselnék Brüsszelben – írja a Tűzfalcsoport.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!