2024. 06. 16. Vasárnap Jusztin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 05:00

Belföld

A segítségnyújtásra nyáron különösen nagy szükség van

Retro véradóhét kezdődött Zalaegerszegen. A donorokat péntekig meghosszabbított nyitvatartással és igazi retro hangulattal várják a területi vérellátó központban. A segítségnyújtásra nyáron különösen nagy szükség van.

  • A segítségnyújtásra nyáron különösen nagy szükség van

A régi időket idéző zene, bakelit lemezek és lufik - ezek fogadják a héten a zalaegerszegi vérellátóba érkezőket. A múltidézés legfőbb célja a véradás hagyományának felélesztése.

A vérfelhasználás nyáron sem csökken, sőt a több baleset miatt, több vérre van szükség. Zalában napi 40-50 donáció kellene ahhoz, hogy az év minden napján biztosított legyen az előírt mennyiség.

A retro véradóhéten a véradók jutalmazása is a múltat idézi. Sört és virslit fogyaszthatnak a véradók. A donorokat csütörtökig 18, pénteken 12 óráig várják Zalaegerszegen.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

A Krúdy Gyula klasszikusát feldolgozó, 1971-ben készült Szindbád című magyar drámában a főbb szerepeket Latinovits Zoltán és Dajka Margit alakította. Az adásban Zavaros Eszter és Csatári Bence műsorvezetők a filmről Tóth Auguszta színművésszel és Berettyán Sándor színművésszel beszélgetett.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!