2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Belföld

A roma holokauszt áldozataira emlékeztek

Ma van a roma holokauszt világnapja.1944. augusztus 2-áról 3-ára virradóan több mint négyezer cigányt gyilkoltak meg az auschwitzi haláltáborban. Erre emlékezve roma ifjúsági szervezetek 24 órán keresztül olvassák fel a holokauszt 12 ezer áldozatának nevét. Az Országos Roma Önkormányzat alelnöke kijelentette: a 21. században arra van szükség, hogy megvalósuljon a magyarok és cigányok békés együttélése.

  • A roma holokauszt áldozataira emlékeztek

Fahidi Éva holokauszt túlélő szombat délután kezdte annak a mintegy 12 ezer névnek a felsorolását, akik áldozatul estek a holokausztnak. A budapesti Nehru parton közszereplők, művészek és aktivisták folytatták a lista felolvasását.

Az Országos Roma Önkormányzat is megemlékezett az áldozatokról. Az ünnepségen Varga Zoltán elnökhelyettes hangsúlyozta: a népirtás elkövetői olyan ideológiát képviseltek, amely ma már nem elfogadható. Hozzátette: az a borzalmas tragédia, ami 1943-44-ben megtörtént, soha többé nem ismétlődhet meg, éppen ezért fontos az áldozatokról való megemlékezés.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Kétes üzleti ügyei mellett újabb részletekre derült fény Deák Boldizsár múltjából. A Tisza Párt alelnöke, akivel Magyar Péter összeállt politikusi karrierje érdekében, ügynök és besúgó lehetett. Az újabb fejleményekről Kacsoh Dániel, Pindroch Tamás és Lentulai Krisztián is elmondják véleményüket a Vezércikkben.
Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Az Irán által támogatott Hezbollah libanoni síita fegyveres szervezet több tucat rakétát lőtt ki izraeli állásokra. Az egyre mérgesedő iráni és izraeli konfliktusról Kovács Tamás, az NKE Rendészettudományi Kar Rendészetelméleti és Történeti Tanszékének egyetemi docense beszélt a HírTV stúdiójában. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!