2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:00

Belföld

A promoció célja a vadhúsok népszerűsítése, mint egészséges élelmiszer + videó

Vadhúst népszerűsítő kampányt tartott az agrár és a vadászkamara Baranya Vármegyei szervezete.

  • A promoció célja a vadhúsok népszerűsítése, mint egészséges élelmiszer + videó

Baranya Vármegye hazánk egyik legjobb nagyvadas területe. Az itt elejtett állatok nagy részét mégis az ország távolabbi részein dolgozzák fel. A rendszeres népszerűsítő kampányoknak köszönhetően a tendencia kezd megváltozni.

Rittlinger József elnök NAK Baranya Vármegyei Szervezet: "Azt látjuk, az utóbbi időben a népszerűsítéssel ez a trend kicsit megfordul. Most már ilyen 80-85 százalék megy csak el, a többit itt helyben fogyasztják."

A vadászkamara helyi szervezete évek óta szervez nyári táborokat fiataloknak, azért hogy a résztvevők korán megismerjék és megszeressék a vadhúst.

Agyaki Gábor elnök OMVK Baranya Vármegyei Szervezet: "Úgy gondoljuk, hogy ezt a vadhúst és ezt a gasztronómiát, egyébként a vadászati kultúrát is, már nagyon-nagyon fiatal korban meg kell ismertetni a gyerekekkel. Ezt az ízvilágot is."

A promóció célja, hogy népszerűsítse a vadhúsokat, a gím és dámszarvast, az őzet és a vaddisznót, mint egészséges élelmiszert.

Csizmadia Péter polgármesterjelölt Pécs / Fidesz-KDNP-ÖPE: "Magam is nagy rajongója vagyok a vadhúsnak, illetve az abból készült ételeknek. Ezek kiváló és tápanyagdús egészséges ételeket lehet belőle készíteni. sokszor azonban ez csak kuriózum. Ezért én arra bátorítok mindenkit, hogy keresse azokat a helyi termékeket és azokat az alapanyagokat, amelyekből valóban tápláló és egészséges ételt tudunk tenni a családunk asztalára."

A rendezvényre 150 adag vaddisznó pörköltet és kemencében sült szarvast készítettek. A finomságok alig negyed óra alatt elfogytak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Így küldött el Bayer Zsolt „mindenkit” az anyja keservébe + videó

Így küldött el Bayer Zsolt „mindenkit” az anyja keservébe + videó

Mélységes felháborodását fejezte ki Bayer Zsolt a Bayer show-ban az Európai Unió Bírósága azon döntése ellen, amely szerint Magyarországnak 200 millió eurós átalányösszeget és naponta további 1 millió euró büntetést kell fizetnie az uniós menekültügyi szabályok megsértése miatt.
Díszőrség lesz a budai Várban + videó

Díszőrség lesz a budai Várban + videó

Új tradíció kezdődik a budai Várban, mostantól a hét területvédelmi tartalékos ezred kéthetes váltásban a Honvédelmi Minisztérium főépülete előtt teljesít díszőrséget - jelentette be a honvédelmi miniszter a Facebook-oldalára feltöltött vasárnapi videóban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!