2023. 05. 29. Hétfő Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Európai Híradó 07:30

Belföld

„A politikai kommunikáció egyik beélesített fegyvere az unióból való kizárás”

Szijjártó Péter, külügyminiszter megerősítette, hogy Magyarország semmilyen, Lengyelország elleni szankciót nem fog megszavazni, a lengyelek pedig bejelentették, hogy ezt viszonozzák. Erre az együttműködésre jó példa lehet az Európai Parlament által megszavazott Sargentini-jelentés, ami az Európai Tanács elé kerül – a Lapzárta vendégei pedig kifejtették, hogy mit várnak ettől.

  • „A politikai kommunikáció egyik beélesített fegyvere az unióból való kizárás”

A műsorban felvetődött a kérdés, hogy mi értelme a szankciónak hogyha Lengyelország és Magyarország is él vétójogával – csak mind a 28 tagállam beleegyezésével lehet közös uniós határozatot hozni valamiről.

Kacsoh Dániel, a Magyar Hírlap lapszerkesztője úgy véli: politikailag motivált eljárásokról van szó, mint például a Sargentini-jelentés. „Azt tudhattuk, hogy a lengyelekre számíthatunk, ez erre egy megerősítés a magyar kormány részéről is. Hozzátette: a V4-ek továbbra is egységes állásponton vannak a migrációellenes küzdelemben. „Bár az osztrákok a Sargentini-jelentéssel kapcsolatban okoztak meglepetést, de a Visegrádi négyek továbbra is számíthatnak Ausztriára a migráció kérdésében”.

Szirmay Dávid, a Blikk főszerkesztő-helyettese szerint korábban is lehetett látni, hogy boszorkányüldözésről van szó, és csak „a politikai kommunikáció egyik elővett és beélesített fegyvere volt, hogy megvonják Magyarország szavazati jogát, és kizárják az unióból”. „Egyszerűen a jelenlegi matematika azt sugallja, hogy ez egy politikai aktus, ugyanúgy, ahogy a Sargentini-jelentés, mind ahogy nem újdonság a V4-ek szövetsége” – fejtette ki.

Tekintse meg a teljes műsort:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Partiumba érkezett a Petőfi-busz

Partiumba érkezett a Petőfi-busz

A Petőfi Irodalmi Múzeum a költő születésének 200. évfordulója alkalmából egy buszon rendezte be utazó tárlatát, amely több mint egy éven keresztül látogatja a kárpát-medencei magyarok lakta településeket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Vargha Tamás: adósai vagyunk hőseinknek

Vargha Tamás: adósai vagyunk hőseinknek

Adósai vagyunk hőseinknek, minden hazánkfiának, aki valaha életét áldozta a hazáért - hangsúlyozta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára vasárnap Budapesten a magyar hősök emlékünnepe alkalmából tartott megemlékezésen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!