2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:10

Belföld

A polgárőrök munkáját dicsérte Pintér Sándor

Jelentősen csökkent a bűncselekmények száma az elmúlt négy évben – mondta a belügyminiszter az Országos Polgárőr Szövetség közgyűlésén. Pintér Sándor szerint a közbiztonság javulásában a polgárőrök jelentős szerepet játszottak. A szervezet állami támogatását sokszorosára emelték a jelenlegi kormánypártok.

Tavaly tízezer elkövetőt – többnyire autófeltörőket, tolvajokat – értek tetten a polgárőrök. De segítettek ötszáz eltűnt személy felkutatásában, és részt vettek az árvízi védekezésben is. „Egymilliárd forintos költségvetési támogatás, négy év alatt 3,4 milliárdos támogatás. Azt megelőző 19 évben másfél milliárdos volt a költségvetési támogatása a polgárőrségnek. Ugye mindjárt hozzá is teszem, hogy tíz évvel ezelőtt a költségvetéstől mindössze húszmillió forintot kapott a polgárőrség” – mondta Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke. Idén 1,1 milliárd forintra nőtt a költségvetési támogatás.

A belügyminiszter hangsúlyozta: az elmúlt esztendőben 358 ezer bűncselekmény történt hazánkban, hetvenezerrel kevesebb, mint a 2010-ben. „Egyértelmű volt az a jelzés, hogy elvárás önöktől, hogy bizonyos bűncselekményeknél szigorúbb büntetést kapjanak a bűncselekmény elkövetői. Az önök jelzései is beleszámítottak abba, hogy a három csapás törvényét is bevezettük az országba. Hogy aki már kétszer emberéletet vesz el másoktól, vagy olyan súlyos életellenes bűncselekményt követ el, amely a környezetében félelmet kelt, az a harmadik eset után ne jöjjön vissza, ne rémissze a környezetét, és ennek megfelelően maradjon csak állandóan őrizetben” – mondta Pintér Sándor.


Pintér Sándor hozzátette: a következő években a belügyi kormányzat javítana az idős emberek biztonságérzetén. A kabinet olyan informatikai rendszert építene ki, amely segítségével az öregek könnyen elérhetik a polgárőrséget vagy a rendőrséget.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!