2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

A Párbeszéd is faképnél hagyhatja a szocialistákat

A szocialisták húzhatják a rövidebbet az ellenzéki alkufolyamatok során, ám egyelőre saját sorait sem tudja rendezni az egyre fogyatkozó párt.

  • A Párbeszéd is faképnél hagyhatja a szocialistákat

 

A jelek szerint egyre nagyobb a zavar az MSZP-ben, legalábbis erre utalnak a párt politikusainak nyilatkozatai. Tóth Bertalan elnök a Népszavának azt fejtegette, erősebb ellenzéki szövetséggel kellene ráfordulniuk 2022-re, egyúttal nem zárta ki annak lehetőségét, hogy egyesülnének az alig egyszázalékos támogatottságú Párbeszéddel. A szocialisták már korábban jelezték, egyetértenek Gyurcsány Ferenccel, aki egyetlen közös ellenzéki listát szeretne, amit azonban a Momentum hangosan, a Jobbik pedig finomabban utasít el. Kunhalmi Ágnes eközben az ATV-ben arról beszélt, a női kvótával rendelkező társelnöki rendszerben is gondolkodnak. A kérdésre pedig, hogy lenne-e női társelnök, azt felelte, szívesen, ám ennek feltétele egy „részleges fordulat és reform a pártban”. Nyilván a többi ellenzéki formációval való viszony is téma lesz a március 14-i kongresszuson. Ennek kapcsán érdemes kitérni Molnár Zsolt pártigazgató nyilatkozatára, aki a fölényes Fidesz-győzelmet hozó győri időközi polgármester-választást követően arra panaszkodott, hogy az ellenzéki pártok nem egyforma munkával szálltak be a kampányba. Bár konkrétumot nem említett, alighanem a Momentumra és a DK-ra gondolt. A Gyurcsány-párttal amúgy is folyamatosan kiújulnak a konfliktusaik, a bukott miniszterelnökhöz közeli Nyugati Fény például Szanyi Tibor kilépésén örvendezett legutóbb, míg Fekete-Győr Andrásék épp a kispesti botrányok kapcsán akasztanak tengelyt az MSZP-vel.

Az sem segíti az immár az össze­fogósdi élharcosává váló szocialistákat, hogy a Momentum elnöke a Magyar Narancsnak adott interjúban tette egyértelművé, szerinte ennyi pártra nincs kereslet. Kifejtette, 2019 két választása arról szólt, hogy az ellenzéki választók kiemeltek két pártot, a DK-t a múltból, a Momentumot a jövőből. „Elsősorban ez a két párt fogja meghatározni az ellenzék 2022 utáni politikáját. A választók döntöttek, ők maguk tisztítják meg az ellenzéki palettát. Idő, amíg ez be is érik, de a ’22-es választás több pártnak is a véget fogja jelenteni” – közölte, nem sok jót üzenve a „négy egyenlő támogatottságú” ellenzéki pártot látó MSZP-nek. Ráadásul kiszivárgott, hogy a Párbeszéd is otthagyhatja az MSZP-t, igaz, egy belső anyag szerint ezzel még jobban rájuk égne, hogy „egy darabig használunk szövetségeseket, aztán eldobjuk őket”.

Magyar Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Az Európában élő migránsok is vállalnák a sorkatonai szolgálatot új hazájuk érdekében?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!