2020. augusztus 14.,
péntek, Marcell napja

A nyugdíjasokon spórolna a baloldali városvezetés Újpesten

Hír TV

2020. július 12., vasárnap 22:05

Csökkentené a baloldali városvezetés a nyugdíjasoknak járó támogatást Újpesten. Déri Tibor momentumos polgármester meg akarja szüntetni az automatikus juttatások rendszerét. Helyette kérvény alapú segélyt vezetne be. Emellett szűkíteni akarja a jogosultak körét és évente egyszer adna 5 ezer forintos utalványt az időseknek, amit csak előre meghatározott üzletekben válthatnának be. Az elmúlt 9 évben minden nyugdíjas évente kétszer részesült természetbeni juttatásban.

Kárpáti Edit 9 éven át kapott alanyi jogon tartós élelmiszert a kerülettől. Csak úgy mint az összes újpesti nyugdíjas.

A Momentumos Déri Tibor 9 milliárd forintos többlettel vette át Újpest vezetését, mégis egyre kevesebb pénzt jut a városrész lakóira. Most a nyugdíjasokon spórolnak.

Az új baloldali vezetés teljesen el akarja törölni az időseknek járó támogatási rendszert. Helyette segélyt adnának, amit kérvényezni kell.

Kerestük az LMP-s alpolgármestert, de adásunkig nem válaszolt. Kanász-Nagy Máté korábban azt mondta: a változtatásra azért van szükség, mert korábban csak buta krumpliosztás volt, amit modern szociálpolitika vált fel.

A városrész Fideszes önkormányzati képviselője szerint a balliberális vezetés megalázza az újpesti időseket.

Újpesten idén még semmilyen juttatásban nem részesültek az idősek. A támogatási rendszer eltörléséről szóló rendelet ugyanis még nem lépett életbe, mivel a Fővárosi Kormányhivatal törvénysértőnek találta.

Hír TV