2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Belföld

A Nézőpont Intézet szerint a magyarok a patrióta frakció álláspontját osztják + videó

A magyarok többsége egyetért a kormány Brüsszelben képviselt álláspontjával, és a Patrióták célkitűzéseivel - ez derült ki a Nézőpont Intézet legfrissebb kutatásából.

  • A Nézőpont Intézet szerint a magyarok a patrióta frakció álláspontját osztják + videó

Gál Kinga EP-képviselő, Fidesz: "Megalapították a Patrióták, Hazafiak Európáért európai parlamenti frakciót."

Hétfőn kora délután jelentették be, hogy létrejött az új frakció: a Patrióták Európáért csoport 12 európai tagállam 84 képviselőjével alakult meg. Az új képviselőcsoport első alelnöke Gál Kinga lett, aki az alakuló ülés után hangsúlyozta, az európai parlamenti választások eredménye azt mutatja, hogy a szavazók változást akarnak Európában.

Gál Kinga EP-képviselő, Fidesz: "Egy olyan Európát, amely egyértelműen a béke és a szabadság pártján áll, amelyik kimondja, hogy nem kérünk az illegális bevándorlásból és meg tudjuk védeni Európa külső határait. Amelyik kimondja, hogy meg kell őriznie Európa versenyképességét, azért tenni kell, kimondja, hogy elég ebből a brüsszeli centralizmusból, és gyakorlatilag azt, ami alapul ez az egész Európai Unió, hogy tiszteletben tartani egymás szuverenitását, nemzeti érdekeit, ezt mind szorgalmazzuk."

A magyarok többsége pedig nem az Európai Néppárt, hanem a Patrióták álláspontját támogatja - ez derült ki a Nézőpont Intézet legfrissebb kutatásából. A vizsgálat szerint a magyarok nem támogatják az Európai Néppárt és elnöke, Manfred Weber álláspontját számos fontos kérdésben, beleértve a háborút vagy a migrációt. A Nézőpont Intézet arra hívta fel a figyelmet, hogy ez a baloldali Néppárthoz csatlakozó Tisza Pártnak is komoly dilemmát okozhat még. A kutatás szerint a Patrióták programja viszont a magyar választók többségének akaratával találkozik.

A Nézőpont Intézet elemzési igazgatója Vezércikk című műsorunkban azt mondta, bár eddig próbálták a jobboldalt figyelmen kívül hagyni az Európai Unióban, ez azonban most kezd megváltozni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Számtalan nagysikerű magyar alkotás született a Pannónia Filmstúdióban, amelyek közül a szeptember 17-én kezdődő Budapesti Klasszikus Film Maratonon igazi gyöngyszemeket is találhatunk majd. A Svenk című műsorunkban részletesen is megismerhetik a kínálatot.
Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Ki ne ismerné és szeretné az 1986-ban bemutatott Macskafogó című rajzfilmet? A Szélesvásznú történelem adásában ezúttal Ternovszky Bélával, az alkotás Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendezőjével, valamint a rajzfilmben szereplő Lusta Dick hangját adó Mikó Istvánnal beszélgetünk a film kulisszatitkairól.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!