2024. 07. 23. Kedd Lenke napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Belföld

A Nézőpont Intézet elemzője szerint Karácsony Gergely már nem akar új választást + videó

arácsony Gergelynek már nem érdeke az új választás, ezért nem fogja vállalni a felelősséget azért, amit mondott - jelentette ki a Nézőpont Intézet elemzője a Napi Aktuálisban.

  • A Nézőpont Intézet elemzője szerint Karácsony Gergely már nem akar új választást + videó

Karácsony Gergely, főpolgármester: "Ők addig váltogatják a szabályokat, amíg ők nem lesznek a győztesek!"

Ezt hangoztatta Karácsony Gergely a Nemzeti Választási Iroda elé szervezett demonstrációján.

A főpolgármester azt állította: az újraszámlálás eredményétől függetlenül új választást akar.

Karácsony Gergely, főpolgármester: "Egyféleképpen lehet tiszta vizet önteni a pohárba! Egyféleképpen megnyugtatóan lezárni ezt a folyamatot! Az, amit arról szól, hogy Budapest folytatja-e a jövő építését vagy visszafordul a múltba. Azt a kérdést, hogy az emberek hatalma érvényesül vagy pedig a hatalom embereit küldik ide. Ezt a kérdést egyféleképpen lehet megválaszolni! Tisztességes, újonnan kiírt szavazással!"

Végül kiderült: 41 szavazattal Karácsony Gergely győzött. Kihívója Vitézy Dávid közösségi oldalán gratulált, de felhívta a figyelmet arra, hogyha a főpolgármester új választást akar, áll elébe.

Karácsony Gergelynek már nem érdeke az új választás, ezért nem fogja vállalni a felelősséget azért, amit mondott. Erről már a Nézőpont Intézet elemzője beszélt a Napi aktuális műsorunkban.

Pálfalvi Milán, elemző, Nézőpont Intézet: "Nincsen következménye a baloldalon annak, hogy mit mondtak egy órával ez előtt. És ez a jelenség mutatkozik meg egyébként Magyar Péternek a kampányában is. Hogy a választók egy része a baloldali politikusoktól nem várja el az igazmondást, nem várja el a következetességet."

Az Index pedig már arról ír: Karácsony Gergely számára kockázatos lenne egy új választás. A lap rámutat a Magyar Péter rákérdezett, hogy egy esetleges budapesti voksoláson csak ugyanazok indulhatnak el, akik eredetileg vagy jöhetnek új jelöltek is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!