2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

A Nézőpont Intézet elemzője szerint Karácsony Gergely már nem akar új választást + videó

arácsony Gergelynek már nem érdeke az új választás, ezért nem fogja vállalni a felelősséget azért, amit mondott - jelentette ki a Nézőpont Intézet elemzője a Napi Aktuálisban.

  • A Nézőpont Intézet elemzője szerint Karácsony Gergely már nem akar új választást + videó

Karácsony Gergely, főpolgármester: "Ők addig váltogatják a szabályokat, amíg ők nem lesznek a győztesek!"

Ezt hangoztatta Karácsony Gergely a Nemzeti Választási Iroda elé szervezett demonstrációján.

A főpolgármester azt állította: az újraszámlálás eredményétől függetlenül új választást akar.

Karácsony Gergely, főpolgármester: "Egyféleképpen lehet tiszta vizet önteni a pohárba! Egyféleképpen megnyugtatóan lezárni ezt a folyamatot! Az, amit arról szól, hogy Budapest folytatja-e a jövő építését vagy visszafordul a múltba. Azt a kérdést, hogy az emberek hatalma érvényesül vagy pedig a hatalom embereit küldik ide. Ezt a kérdést egyféleképpen lehet megválaszolni! Tisztességes, újonnan kiírt szavazással!"

Végül kiderült: 41 szavazattal Karácsony Gergely győzött. Kihívója Vitézy Dávid közösségi oldalán gratulált, de felhívta a figyelmet arra, hogyha a főpolgármester új választást akar, áll elébe.

Karácsony Gergelynek már nem érdeke az új választás, ezért nem fogja vállalni a felelősséget azért, amit mondott. Erről már a Nézőpont Intézet elemzője beszélt a Napi aktuális műsorunkban.

Pálfalvi Milán, elemző, Nézőpont Intézet: "Nincsen következménye a baloldalon annak, hogy mit mondtak egy órával ez előtt. És ez a jelenség mutatkozik meg egyébként Magyar Péternek a kampányában is. Hogy a választók egy része a baloldali politikusoktól nem várja el az igazmondást, nem várja el a következetességet."

Az Index pedig már arról ír: Karácsony Gergely számára kockázatos lenne egy új választás. A lap rámutat a Magyar Péter rákérdezett, hogy egy esetleges budapesti voksoláson csak ugyanazok indulhatnak el, akik eredetileg vagy jöhetnek új jelöltek is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Harmadfokú hőségriasztás lép életbe szerdától

Harmadfokú hőségriasztás lép életbe szerdától

Harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére szerda nulla órától szombat éjfélig az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!