2020. május 31.,
vasárnap, Angéla, Petronella napja

A nemzeti összetartozás a témája a Magyarország Étele 2020 szakácsversenynek

Hír TV

2019. szeptember 20., péntek 17:25

2010 óta fontos célja a magyar kormánynak, hogy minél jobb minőségű és minél egészségesebb ételek kerüljenek a magyar emberek asztalára - hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Magyarország étele 2020 szakácsverseny meghirdetésén. Rétvári Bence kiemelte: az elmúlt években jelentősen nőtt a magyar emberek által fogyasztott gyümölcs és zöldség mennyisége.

A nemzeti összetartozás témájában hirdették meg a Magyarország Étele 2020 szakácsversenyt. A versenyre január 5-ig lehet jelentkezni. Minden nevezett fogás legfeljebb öt elemből állhat, és kötelezően tartalmaznia kell a magyar trikolór színeit adó három alapanyagot: piros paprikát, túrót, és zöld színű zöldséget vagy zöldfűszert. 

Az Emberi Erőforrások parlamenti államtitkára kiemelte: az elmúlt években jelentősen nőtt a gyümölcs és zöldség fogyasztás Magyarországon. Rétvári Bence emlékeztetett: az egészséges táplálkozást célozta a chipsadó bevezetése, valamint az iskolatej és az iskolagyümölcs program is.

Hír TV