2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

A napokban esernyő nélkül nem lesz tanácsos elindulni

Nyugat felől tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, de keleten estig még kevés felhő valószínű. Egyre többfelé alakul ki zápor, zivatar, néhol heves zivatar is előfordulhat felhőszakadás, jégeső kíséretében.

  • A napokban esernyő nélkül nem lesz tanácsos elindulni

Hazánk várható időjárásának alakulása az elkövetkező napokban

Éjszaka keleten is beborul, és sokfelé várható eső, zápor, zivatar. Hajnaltól északnyugat felől egyre többfelé szűnni kezd a tartós csapadék, és napközben a Dunántúlon, valamint a középső területeken fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet, már csak egy-egy futó zápor fordulhat elő. A keleti megyékben ugyanakkor a nap nagyobb részében borult, esős idő lesz, arrafelé a reggeli órákban néhol zivatar sem kizárt. A szél egyre nagyobb területen északira, északnyugatira fordul, és éjszakától megerősödik, többfelé viharossá fokozódik. Azonban szerdán a késő esti órákig zivatarban is előfordulhatnak erős, viharos széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 12 és 16 fok között várható, a keleti országrészben a nap első felében áll be.

Európa várható időjárási képe

Kontinensünket időjárási szempontból egy hosszan elnyúló frontálzóna osztja ketté, amely szerda hajnalban megközelítőleg a Riga-Berlin-Zürich-Barcelona vonalban húzódott. Hidegfronti szakasza fokozatosan a kontinens belseje felé halad, mögötte pedig hideg, sarkvidéki eredetű levegő árasztotta el Európa északi, északnyugati tájait. Arrafelé nagy területen esik az eső, a front mentén néhol hevesebb zivatarok is kialakulnak, a csúcsérték pedig már nagy területen 15 fok alatt marad.

Ezzel szemben szárazföldünk délkeleti felén anticiklon az uralkodó, hatására szinte zavartalan a napsütés. A délutáni órákra a középső országokban általában 20 és 27, a Földközi-tenger partvidékén többnyire 28 és 33 fok közé melegszik fel a levegő.

A következő 36 órában a fentebb említett hidegfront átvonul a Kárpát-medence fölött, sokfelé kell számítani esőre, záporra, zivatarra, a front mögött pedig csütörtökre jelentősen, mintegy 10 fokkal visszaesik a hőmérséklet.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!