2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:30

Belföld

A miniszterelnök Gyurcsány Ferenc túlfizetett bohócának nevezte Jakab Pétert

Orbán Viktor miniszterelnök az azonnali kérdések órájában válaszolt a baloldali képviselők kérdéseire, köztük a 6 millió forintért bohóckodó Jakab Péterére, akitől a házelnök ismét elvette a szót.

  • A miniszterelnök Gyurcsány Ferenc túlfizetett bohócának nevezte Jakab Pétert

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője azt sérelmezte, hogy 10 millió forintos büntetést kapott azért, mert legutóbb több képviselőtársát is ficsúrnak nevezte. Ezúttal Orbán Viktor miniszterelnököt kommunistázta le, majd később utcai harcosnak nevezte.

A Jakab Pétertől megszokott felvezetést követően Orbán Viktor miniszterelnök válaszolt.

Ön egy parlamenti párt frakcióvezetője, ami egy komoly dolog – kezdte válaszát Orbán Viktor. Jakab Pétert egy olyan komédiásnak nevezte, aki hétről hétre bohócot csinál magából. Ez havi 6 millió forintba kerül a választópolgároknak, hiszen fizetést, autót és sofőrt is kap Jakab Péter mindezért a parlamentben nyújtott produkcióért. Amellett, hogy tudható, hogy nem az eszéért, hanem a produkcióiért alkalmazza őt Gyurcsány Ferenc, a Fidesz-KDNP ennél szellemesebb poénokat várna el ennyi pénzért.

Jakab Pétertől többször is megvonták a szót, míg végül el is vették.

Jakab Péter mondhatni eladta a Jobbikot Gyurcsány Ferencnek – melyre Orbán Viktor válaszában hívta fel a jelen lévők figyelmét.

Újabb visszaélés a rendkívüli jogrenddel? Mi lesz így az állami vagyonnal? címmel tett fel azonnali kérdést Mesterházy Attila az MSZP országgyűlési képviselője Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszternek.

„Ritkán látjuk önt, érdemes lenne többször jönni, hiszen úgy látom, hogy mind az ellenzéki képviselők, mind a sajtó képviselői alulértékelik az ön munkáját, hiszen semmilyen vagyonkimentésre nem lenne lehetőség az ön segítsége és az ön aláírása nélkül (…)”

- mondta Mesterházy Attila.

„Ahogy minden évben találkozunk a bizottság meghallgatáson, akkor az volt a problémája, hogy túl sokat beszélek, itt most rövid időn belül próbálok akkor választ adni az ön kérdésére. Egy, amit mindenképpen meg kell erősítenem, az az, hogy a nemzeti vagyon kérdése már a baloldalnak is fontos”

- válaszolta Mager Andrea.

Szabó Tímeától elvették a szót, mert gyalázta a kormányfőt. Figyelmeztetésben részesítették Szabót. A képviselő később odament Orbánhoz és átadott neki egy táblát. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a kémkedés egy fontos ügy, és ezt bármilyen egyetemmel kapcsolatban is fel lehet venni. Ha valaki azt gondolja, hogy a hírszerzés valami keleti dolog, akkor tévednek -tette hozzá. Magyarországon jól szervezett szolgálatok működnek, és képesek a nyugati és keleti befolyásolási kísérletekkel szemben megvédeni a hazát - mondta a kormányfő.

Orbán Viktor a Fudan Egyetemről: Csak akkor lesz döntés, ha meglesznek a konkrét tervek és költségek

Orbán Viktor Szabó Tímeának (Párbeszéd) azt mondta, hogy Ő nem tartott előadást a Fudan egyetemen, de Barack Obama és Soros György igen. A Fudan most is itt van Magyarországon a Corvinuson. Ez az egyetem itt van. Orbán kijelentette, hogy egy egyetemi várost építenek, lesznek benne kollégiumok és oktatási épületek. Jelenleg még csak a koncepció kidolgozása zajlik, még tervek sincsenek. Ha lesznek tervek, akkor lesznek építési költségek - mondta a kormányfő. Minden csak ködszurkálás és hangulatkeltés. Csak akkor lesz döntés, ha meglesznek a konkrét tervek és költségek.

 

A teljes azonnali kérdések óráját itt tudják megtekinteni:

Hír TV/Origo

 

Kapcsolódó anyagok: 

Dömötör Csaba: Még mindig Gyurcsány diktál a baloldalon

Ifj. Lomnici Zoltán: Politikai értelemben bűnt követ el a baloldal

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar – 100 éves korában meghalt Henry Kissinger + videó

Radar – 100 éves korában meghalt Henry Kissinger + videó

Henry Kissinger neve a világpolitika iránt érdeklődők számára biztos ismerős. A nemzetközi közéletre nagy befolyást gyakorolt. 2022-ben, még 99 évesen is ezrek várták felszólalását egy konferencián. A politikai zseni 100 éves korában halt meg.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Országszerte havazással indult a nap + videó

Országszerte havazással indult a nap + videó

Megbénította Budapestet a havazás. Az Útinform információi szerint: város-szerte hatalmas dugókat okoztak a csúszós-és havas utak, számos baleset történt. A BAH csomópontnál például keresztbe fordult egy busz. Közben a főváros térségében az Országos Meteorológiai Szolgálat már fokozott veszélyre figyelmeztet az ónos eső miatt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!