2022. 05. 25. Szerda Orbán napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 03:20

Belföld

A miniszterelnök Gyurcsány Ferenc túlfizetett bohócának nevezte Jakab Pétert

Orbán Viktor miniszterelnök az azonnali kérdések órájában válaszolt a baloldali képviselők kérdéseire, köztük a 6 millió forintért bohóckodó Jakab Péterére, akitől a házelnök ismét elvette a szót.

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője azt sérelmezte, hogy 10 millió forintos büntetést kapott azért, mert legutóbb több képviselőtársát is ficsúrnak nevezte. Ezúttal Orbán Viktor miniszterelnököt kommunistázta le, majd később utcai harcosnak nevezte.

A Jakab Pétertől megszokott felvezetést követően Orbán Viktor miniszterelnök válaszolt.

Ön egy parlamenti párt frakcióvezetője, ami egy komoly dolog – kezdte válaszát Orbán Viktor. Jakab Pétert egy olyan komédiásnak nevezte, aki hétről hétre bohócot csinál magából. Ez havi 6 millió forintba kerül a választópolgároknak, hiszen fizetést, autót és sofőrt is kap Jakab Péter mindezért a parlamentben nyújtott produkcióért. Amellett, hogy tudható, hogy nem az eszéért, hanem a produkcióiért alkalmazza őt Gyurcsány Ferenc, a Fidesz-KDNP ennél szellemesebb poénokat várna el ennyi pénzért.

Jakab Pétertől többször is megvonták a szót, míg végül el is vették.

Jakab Péter mondhatni eladta a Jobbikot Gyurcsány Ferencnek – melyre Orbán Viktor válaszában hívta fel a jelen lévők figyelmét.

Újabb visszaélés a rendkívüli jogrenddel? Mi lesz így az állami vagyonnal? címmel tett fel azonnali kérdést Mesterházy Attila az MSZP országgyűlési képviselője Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszternek.

„Ritkán látjuk önt, érdemes lenne többször jönni, hiszen úgy látom, hogy mind az ellenzéki képviselők, mind a sajtó képviselői alulértékelik az ön munkáját, hiszen semmilyen vagyonkimentésre nem lenne lehetőség az ön segítsége és az ön aláírása nélkül (…)”

- mondta Mesterházy Attila.

„Ahogy minden évben találkozunk a bizottság meghallgatáson, akkor az volt a problémája, hogy túl sokat beszélek, itt most rövid időn belül próbálok akkor választ adni az ön kérdésére. Egy, amit mindenképpen meg kell erősítenem, az az, hogy a nemzeti vagyon kérdése már a baloldalnak is fontos”

- válaszolta Mager Andrea.

Szabó Tímeától elvették a szót, mert gyalázta a kormányfőt. Figyelmeztetésben részesítették Szabót. A képviselő később odament Orbánhoz és átadott neki egy táblát. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a kémkedés egy fontos ügy, és ezt bármilyen egyetemmel kapcsolatban is fel lehet venni. Ha valaki azt gondolja, hogy a hírszerzés valami keleti dolog, akkor tévednek -tette hozzá. Magyarországon jól szervezett szolgálatok működnek, és képesek a nyugati és keleti befolyásolási kísérletekkel szemben megvédeni a hazát - mondta a kormányfő.

Orbán Viktor a Fudan Egyetemről: Csak akkor lesz döntés, ha meglesznek a konkrét tervek és költségek

Orbán Viktor Szabó Tímeának (Párbeszéd) azt mondta, hogy Ő nem tartott előadást a Fudan egyetemen, de Barack Obama és Soros György igen. A Fudan most is itt van Magyarországon a Corvinuson. Ez az egyetem itt van. Orbán kijelentette, hogy egy egyetemi várost építenek, lesznek benne kollégiumok és oktatási épületek. Jelenleg még csak a koncepció kidolgozása zajlik, még tervek sincsenek. Ha lesznek tervek, akkor lesznek építési költségek - mondta a kormányfő. Minden csak ködszurkálás és hangulatkeltés. Csak akkor lesz döntés, ha meglesznek a konkrét tervek és költségek.

 

A teljes azonnali kérdések óráját itt tudják megtekinteni:

Hír TV/Origo

 

Kapcsolódó anyagok: 

Dömötör Csaba: Még mindig Gyurcsány diktál a baloldalon

Ifj. Lomnici Zoltán: Politikai értelemben bűnt követ el a baloldal

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Áradások Indiában

Több mint 800 ezer ember kényszerült otthona elhagyására Indiában az árvizek miatt.

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

Hitlert éltette a jobbikos jelölt

Hitlert éltette közösségi oldalán az a jobbikos politikus, aki most a hat baloldali párt támogatásával az Összefogás Szegedért Egyesület jelöltje lesz a június 26-i időközi választáson - írja a Magyar Nemzet.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!