2021. 09. 23. Csütörtök Tekla napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte - A nap vitája

Következik:

Hírek 21:00

Belföld

A mezőgazdaság nem egyenlő a sáros gumicsizmával

Le kell számolni azzal tévképzettel, hogy a mezőgazdaság egyenlő a sáros gumicsizmával – ezt az agrárminiszter mondta a csongrádi Bársony István mezőgazdasági szakiskolában tartott tanévnyitón. Nagy István ünnepi beszédében azt mondta: az agrárképzés célja, hogy korszerű informatikai, műszaki és természettudományos ismereteket adjanak át a diákoknak.

„Megkerülhetetlen a magyar mezőgazdaság modernizációja, a digitalizáció és a robottechnológia jelenti a jövőt az ágazatban” – mondta az agrárminiszter Csongrádon. A helyi mezőgazdasági szakiskola tanévnyitóján elhangzott: a fiataloknak meg kell érteniük, hogy a mezőgazdasági képzés piacképes. Nagy István arra kérte a tanárokat: tegyék vonzóvá a diákok számára a mezőgazdaságot.

„Az agrárium egy stratégiai ágazat, hiszen 2050-re mintegy 70 százalékkal több élelmiszerre lesz szükség úgy, hogy 30 százalékkal kevesebb lesz a termőterületünk, és 40 százalékkal kevesebb ivóvíz fog rendelkezésre állni. Kedves fiatalok, be kell valljak nektek valamit: nem tudjuk, hogy hogyan fogunk tudni ennek még megfelelni. De van egy hitünk és reményünk, hogy ti majd tudjátok. Nektek kell megtalálni ezekre a kérdésekre a választ, ti vagytok a válasz hordozói” – húzta alá beszédében Nagy István.

„Életszerűvé kell tenni ezt a szakmát. A mi szakmánk, amit agrárosok szoktunk magunkról mondani: nem egy-két év alatt tanulható meg. Hosszú évek tapasztalatára van szükség. Minden év más, ezt nyugodt lelkiismerettel mondhatok önöknek. Több mint 40 évet eltöltve a szakmában. Minden év új kihívás” – címezte szavait Farkas Sándor az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára az intézmény tanárainak. 

Az Agrárminisztérium fenntartásában lévő 45 oktatási intézményre 7 milliárd forintot költött a kormány az elmúlt években. A csongrádi mezőgazdasági szakiskola kollégiumában megújult az energetikai rendszer, az iskola épületében pedig új vizesblokk épült.

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Halálos lakástűz Nagyatád külterületén

A nyolcvan négyzetméteres régi ház teljes terjedelmében égett. 2021. szeptember 23.

Újabb horrorvágóhidat leplezett le a NÉBIH

A helyszínen az ellenőrök gyomorforgató körülményeket tapasztaltak, az udvaron például rovarral szennyezett fagyasztott termékek is voltak. 2021. szeptember 23.

Letették az új mohácsi kikötő alapkövét

Mohácson letették az új országos közforgalmú kikötő alapkövét. A mintegy 7,8 milliárd forintos beruházás 2023. végére készül el. 2021. szeptember 23.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!