2023. 03. 28. Kedd Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:15

Belföld

A mezőgazdaság nem egyenlő a sáros gumicsizmával

Le kell számolni azzal tévképzettel, hogy a mezőgazdaság egyenlő a sáros gumicsizmával – ezt az agrárminiszter mondta a csongrádi Bársony István mezőgazdasági szakiskolában tartott tanévnyitón. Nagy István ünnepi beszédében azt mondta: az agrárképzés célja, hogy korszerű informatikai, műszaki és természettudományos ismereteket adjanak át a diákoknak.

  • A mezőgazdaság nem egyenlő a sáros gumicsizmával

„Megkerülhetetlen a magyar mezőgazdaság modernizációja, a digitalizáció és a robottechnológia jelenti a jövőt az ágazatban” – mondta az agrárminiszter Csongrádon. A helyi mezőgazdasági szakiskola tanévnyitóján elhangzott: a fiataloknak meg kell érteniük, hogy a mezőgazdasági képzés piacképes. Nagy István arra kérte a tanárokat: tegyék vonzóvá a diákok számára a mezőgazdaságot.

„Az agrárium egy stratégiai ágazat, hiszen 2050-re mintegy 70 százalékkal több élelmiszerre lesz szükség úgy, hogy 30 százalékkal kevesebb lesz a termőterületünk, és 40 százalékkal kevesebb ivóvíz fog rendelkezésre állni. Kedves fiatalok, be kell valljak nektek valamit: nem tudjuk, hogy hogyan fogunk tudni ennek még megfelelni. De van egy hitünk és reményünk, hogy ti majd tudjátok. Nektek kell megtalálni ezekre a kérdésekre a választ, ti vagytok a válasz hordozói” – húzta alá beszédében Nagy István.

„Életszerűvé kell tenni ezt a szakmát. A mi szakmánk, amit agrárosok szoktunk magunkról mondani: nem egy-két év alatt tanulható meg. Hosszú évek tapasztalatára van szükség. Minden év más, ezt nyugodt lelkiismerettel mondhatok önöknek. Több mint 40 évet eltöltve a szakmában. Minden év új kihívás” – címezte szavait Farkas Sándor az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára az intézmény tanárainak. 

Az Agrárminisztérium fenntartásában lévő 45 oktatási intézményre 7 milliárd forintot költött a kormány az elmúlt években. A csongrádi mezőgazdasági szakiskola kollégiumában megújult az energetikai rendszer, az iskola épületében pedig új vizesblokk épült.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Mikor lesz ukrán ellentámadás?

Mikor lesz ukrán ellentámadás?

A nyugati országok az ukrán ellentámadást várják, ám ennek még nem jött el az ideje. A stúdióban Nógrádi György. A biztonságpolitikai szakértő adásunkban rámutatott, jelenleg állóháború és anyagháború folyik, csakúgy, mint az I. világháborúban, vagy az amerikai polgárháborúban.
Politikai befolyás zajlik az energia kapcsán

Politikai befolyás zajlik az energia kapcsán

Magyarország és Lengyelország is nemmel szavazott az Európai Bizottság újabb veszélyes javaslatára, amely a korábbi rendelet meghosszabbításaként ismét 15 százalékos csökkentést ír majd elő a földgáz felhasználását illetően. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Brutális erejű szél, több mint 500 riasztás, hózáporok

Brutális erejű szél, több mint 500 riasztás, hózáporok

Több mint ötszáz esetnél avatkoztak be a tűzoltók a hétfői vihar miatt: leginkább az útra, épületekre dőlt fák, sérült tetőszerkezetek és közművek miatt riasztották a tűzoltókat országszerte. A szélsőséges időjárásra a továbbiakban is számítani kell, kedd éjfélig citromsárga riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!