2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

A megállóban hagyta a buszsofőr a mozgáskorlátozott nyugdíjast + videó

Megállóban hagyott egy rokkant nyugdíjast Pécsett a helyi szakszervezet egyik vezetője. Hofekker Ferenc jó kapcsolatot ápol a szocialista-DK-s városvezetéssel, korábban képviselőjelölt is volt. A kormánypárt képviselője szerint az ügyet az ombudsman hivatalának kellene kivizsgálni.

  • A megállóban hagyta a buszsofőr a mozgáskorlátozott nyugdíjast + videó

Nyilvánosságra került egy felvétel, amelyen az látható, hogy Pécs egyik nagy forgalmú buszmegállójában egy kerekes székes lakos fel akar szállni egy helyi buszra, de a sofőr otthagyja.

A buszvezető a Független Demokratikus Szakszervezet helyi elnöke volt, aki 10 éve az MSZP színeiben képviselőjelöltként próbálkozott politikai karrierrel. A cégnél működő nagyobb érdekvédelmi szervezet pécsi elnöke szerint a sofőr tette elfogadhatatlan.

A kormánypárt önkormányzati képviselője szerint a kerekes székes utast joghátrány érte.

Itt jó eséllyel egy ombudsmani vizsgálatra lenne szükség, hiszen itt egy mozgáskorlátozott embert tulajdonképpen egy jogfosztás, egy joghátrány ért. Hiszen nem vehette igénybe, egy önkényesség alapján a tömegközlekedési szolgáltatást Pécsett – hangsúlyozta Barkóczi Csaba helyi Fideszes önkormányzati képviselő. 

A megyei online lap a Bama információi szerint, amikor a szakszervezeti vezető busza mögött haladó járat vezetője jelezte Hofekker Ferencnek, hogy hibázott. A volt MSZP-s jelölt visszaszólt és kioktatta kollégáját. 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!