2021. 10. 28. Csütörtök Simon, Szimonetta napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 07:50

Belföld

A Máltai Lovagrend is segítette a magyar menekülteket

Az 1956-os forradalom szovjet leverése után a Máltai Lovagrend is segítette a magyar menekülteket. Erről az egyházi kapcsolatokért is felelős miniszterelnök-helyettes beszélt a 900 éves lovagrend budapesti konferenciáján.

Semjén Zsolt úgy fogalmazott, hogy 1989-ben, a rendszerváltozás időszakában világtörténelmi jelentősége volt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat megalakulásának. Mint mondta, a karitatív szervezet jelentős szerepet játszott a keletnémet menekültek felkarolásában és így közvetve a vasfüggöny lebontásában. A kereszténydemokrata politikus emlékeztetett arra, hogy a 2010-es kormányváltás után az Országgyűlés elsöprő többséggel szavazta meg azt a megállapodást, amelynek értelmében a máltaiak az egyházakkal azonos támogatást kapnak a közfeladatot ellátó tevékenységükhöz.

– Nem titkolom, hogy emiatt a nagyvonalúság miatt értek minket bizonyos kritikák, sőt támadások. Nekünk azonban meggyőződésünk, hogy mindez nem kizárólag csak a rend érdekeit szolgálja, hanem egyúttal Magyarországét és a magyar népét. Ezért erre a szerződésre büszkék vagyunk – fogalmazott a miniszterelnök-helyettes.

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Kiképzésen a Gripen-pilóták

A kecskeméti Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis Gripen pilótái október 25-e és 28-a között, gyakorló repüléseket hajtanak végre. 2021. október 27.

152 millió forintot kaptak eddig a covid-árvák

A köztársasági elnök által életre hívott alapítvány eddig 501 családban 860 gyereknek nyújtott anyagi támogatást. 2021. október 27.

Visszaadták az autós forgalomnak a Csömöri úti felüljárót

10-15 év múlva ezt a felüljárót újjá kell építeni, vagy helyette más megoldást kell találni. 2021. október 27.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!