2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Híradó 22:15

Belföld

A magyar vendéglátósok többletbevételt remélnek a vb-től

Az éjszakai meccsektől remélnek többletbevételt a magyar vendéglátósok. Budapest belvárosában most is lesznek óriáskivetítők, de a csendrendelet miatt az éjfélkor kezdődő találkozókat csak másnap délután adhatják a szervezők.

Az egyik városligeti szórakozóhely a megszokottnál nagyobb kivetítővel készült a labdarúgó-világbajnokságra. A vendéglátósoknak jól jön, hogy az időeltolódás miatt egyes mérkőzések éjfélkor kezdődnek. „Várhatóan több vendégünk lesz, de érdekes módon függ attól is, hogy milyen meccsek vannak éppen. Tehát egy Costa Rica–Irán meccsre nem fognak annyira jönni. mint egy angol–olasz összecsapásra ettől is függ. Még nem bogarásztam át a programot, de reméljük az éjfeles meccsek jó derbik lesznek, mert a vendégek maradnak annyival tovább” – mondta Baráth Levente programtervező.

A Szabadság tér évek óta a sportrajongók központi helye az olimpiák és az egyéb világversenyek alatt. A szervezők 28 négyzetméteres LED-fallal készülnek a brazíliai tornára. Napi 5-6 ezer vendéget várnak, de a csendrendelet rövidíti a programot. „Az éjféli meccset azt nem adjuk, azt felvételről közvetítjük a délután folyamán. Olyan tíz óra után, a 21 kor kezdődő meccs után be is fejeződik a rendezvény” – mondta Molnár László, a Belvárosi Kulturális Egyesület elnöke.


Aki jó helyet akart magának a Brazília–Horvátország nyitómeccsre, már 16 órakor kitelepült. „Úgy gondolom, számos jó csapat van a világbajnokságon. Brazília mellett Spanyolország, Hollandia, Németország. De szerintem számolni kell a szurkolóinkkal Brazíliában. Otthon mi vagyunk a favoritok” – mondta egy brazil szurkoló.

A brazil drukkerek 1-0-s győzelmet jósolnak a selecaónak.

A vb-ideje alatt a szurkolók Pécsett is óriáskivetítőn nézhetik a meccseket. A kertvárosban felállított csaknem 40 négyzetméteres felület a város legnagyobb kivetítője.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!