2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Nagyapám Horthy Miklós

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület üdvözli a módosított Natot

A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület üdvözöli, hogy elkészült a módosított Nemzeti alaptanterv (Nat), amely szerintük mérföldköve a megújuló, korszerű magyar oktatásnak.

  • A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület üdvözli a módosított Natot

Az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményben kiemelték:

örömmel vették és fontosnak tartják, hogy az átdolgozott alaptanterv - megőrizve a magyar oktatás eddigi értékeit - erősíti a diákok nemzeti öntudatra nevelését.

Azt írták: a Nat kiemelkedő eleme, hogy figyelemmel van a magyarságot összetartó történelmi örökségre. Fontosnak tartják, hogy a magyar diákok az iskolaévek alatt megismerjék Magyarország történelmét, keresztény kulturális értékeit, és ezáltal jobban megértsék a múltat, a nemzeti hagyományokat.

"A hazaszeretet fontos értéke mellett megítélésünk szerint az új generáció harmonikus fejlődéséhez, valamint a nemzedékek közötti kapcsolat javításához elengedhetetlen az egyén elhelyezése a család, a közösség és a nemzet összefüggő szövetében" - fogalmazott az egyesület, hozzátéve:

"mindannyiunk közös ügye, hogy a magyar diákok az iskolákban maradandó és hasznos tudást szerezzenek és megállják helyüket az életben".

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!