2024. 09. 21. Szombat Máté, Mirella napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

A Magyar Nemzet szerint az árvízre hivatkozva kunyerál pénzt Magyar Péter + videó

Magyar Péter sem az Európai Parlamentben, sem az árvízvédelemben nem végez valós munkát – ezt a Fidesz EP-képviselője mondta a Napi Aktuálisban. Emellett az árvízre hivatkozva kunyerál pénzt a Tisza párt elnöke – erről pedig a Magyar Nemzet írt. A lap szerint: a válsághelyzetet meglovagolva akarja növelni az úgynevezett rendszerváltó kártyát birtoklók, vagyis a fizető támogatók számát Magyar Péter.

  • A Magyar Nemzet szerint az árvízre hivatkozva kunyerál pénzt Magyar Péter + videó

Magyar Péter: "Nem a tartalékosokat támadjuk azért, mert késve hétf... Elnézést, egy pillanat! Mert készve hés... hétfőn...ööö.."

Teljesen összezavarta Magyar Pétert videós bejelentkezése közben, hogy valaki lapátolni mert mögötte Vácon. A Tisza Párt elnöke - legújabb szokásához híven - éppen a kormányt és az árvízvédelmi védekezést akarta szidni, amikor az egyik önkéntes túl hangosan töltötte a homokzsákokat.

A Tisza Párt EP-képviselője eközben éppen arról próbálta meggyőzni a plenáris ülés résztvevőit, hogy főnöke teljes erőből lapátol a gáton. Sőt, nem csak lapátol, de Orbán Viktorral együtt irányítja a védekezést.

Magyarország miniszterelnöke és az ellenzék vezetője, aki egyben képviselőtársunk, a Tisza párt elnöke, Magyar Péter az árvízi védekezést irányítják. Magyar Péter ezen felül több ezer önkéntesünkkel együtt a gátakon is dolgozik – mondta Gerzsenyi Gabriella, a Tisza párt EP-képviselője az Európa Parlamentben. 

A Fidesz EP-képviselője szerint viszont attól, hogy Magyar Péter az árvízvédőkkel fotózkodik és pózol, még messze nem irányítja a munkákat.

Én ott ültem az Európai Parlament üléstermében, és élő egyenes adásban kellett azt meghallgatnom, hogy minden ellenkező látszattal szemben Magyar Péter nem csupán videókat csinál a gátakon, hanem Orbán Viktorral közösen irányítja a védekezést. De ez tényleg az a helyzet, mint amikor valaki életében először kimegy a Liszt Ferenc repülőtérre, és ott a repülőjeggyel nem rendelkezőknek van egy terasz, ahol meg lehet nézni a fel és leszálló repülőket, és azáltal, hogy ő kimegy erre a teraszra, úgy gondolja, hogy ő a légiirányító. De nem, nem, ő csak nézi, hogy mit csinálnak a repülők

– hangsúlyozta Deutsch Tamás.

Magyar Péter az árvízre lehetőségként tekint – erről már Schaller-Baross Ernő, a Fidesz EP-képviselője beszélt a Nap aktuálisban. A politikus rámutatott: a Tisza párt elnöke se az Európai Parlamentben, se a gáton nem végez tényleges munkát.

Házszabályellenesen lett a Bizottság alelnöke és kizárólag az alakuló ülésre jött el eddig. Gyakorlatilag üresen áll a széke. Most sem volt jelen. Miniszteri meghallgatások során sem volt jelen. És arra használja ki a magyarországi árvízhelyzetet, hogy gyakorlatilag egy ilyen PR feladatokat lát el – mondta Schaller-Baross Ernő.

De nem csak politikai, hanem anyagi hasznot is akar szerezni az árvízveszélyből a Tisza párti politikus.

Az árvízre hivatkozva kunyerál pénzt Magyar Péter – erről írt a Magyar Nemzet. A lap azt írja, hogy a válsághelyzetet meglovagolva akarja növelni az a pénzért vásárolható, rendszerváltó kártyának nevezett támogatói tagságot birtoklók számát.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Katasztrófaturistákat kellett menteni a Dunakanyarban

Katasztrófaturistákat kellett menteni a Dunakanyarban

Interjút adott a Magyar Nemzetnek Vitályos Eszter kormányszóvivő, a Pilis–Dunakanyar térség országgyűlési képviselője, amelyben többek között arról beszélt, hogy óriási összefogást tapasztal az emberek részéről ebben a nehéz, árvízi helyzetben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az árvíz miatt napok óta le van zárva a Margitsziget + videó

Az árvíz miatt napok óta le van zárva a Margitsziget + videó

A Hír TV tudósítói ma is ott vannak a Duna vonalában a töltéseken. A Híradóban kapcsoltunk Verőcére Molnár Péterhez, a Batthyány térre Orosz Tímea kolléganőnkhöz, Mohácsra Szilágyi Jenőhöz, valamint Veres Viktor tudósítónkhoz, aki Siklós Gabriellát az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivőjét kérdezte.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!