2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

A Magyar Nemzet cikke nyomán feljelentést tett a józsefvárosi Helyi Választási Iroda

A Magyar Nemzet 2019. szeptember 9-i számában megjelent „Csalásra építheti kampányát Budapesten az ellenzék” című vezércikk szerint feltételezhető, hogy „csalással, törvénytelen eszközök igénybevételével” készül az önkormányzati választásokra a fővárosi ellenzék.

  • A Magyar Nemzet cikke nyomán feljelentést tett a józsefvárosi Helyi Választási Iroda

A Magyar Nemzet állítása szerint „felvetődik a gyanú, hogy az ellenzék üzemszerűen rögzíti az ajánlóíveken szereplő személyek adatait, ez pedig tilos, mint az ajánlóívek másolása.” Fentiek alapján választás rendje elleni bűncselekmény és személyes adattal visszaélés elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen feljelentést tett a Helyi Választási Iroda.

Továbbá a Helyi Választási Bizottság 2019. szeptember 9-i döntése értelmében a Bizottság bejelentést tesz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnak, hogy feltételezése szerint a Momentum Mozgalom, a Demokratikus Koalíció, a Magyar Szocialista Párt, a Párbeszéd Magyarországért Párt és a Lehet Más a Politika párt jelöltállításhoz szükséges ajánlásgyűjtése során a személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll és kéri a Hatóságot, hogy bejelentésével összefüggésben a vizsgálatot folytassa le és szólítsa fel az adatkezelőket a jogsérelem orvoslására, illetve annak közvetlen veszélye megszüntetésére.

Kocsis Máté visszalépésre szólította fel Pikó Andrást

Pikó András, VIII. kerületi ellenzéki polgármesterjelöltnek és csapatának bocsánatot kell kérnie a választóktól és el kell hagynia a politika színpadát – reagált a hírre a Fidesz frakcióvezetője. Kocsis Máté kiemelte, hogy nemcsak a helyi választási irodának, de a rendőrségnek is van dolga az eset kapcsán. A politikus hozzátette: a Magyar Nemzet által közölt kép és a hozzá tartozó szöveg, teljesen egyértelmű helyzetet mutat. A lap nyilvánosságra hozott egy olyan fotót, amelyet a józsefvárosi polgármesterjelölt kampányfőnöke posztolt egy zárt csoportban.

 

Magyar Nemzet - Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!