2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

A szabadság bolond körei

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

A legtöbben az ország tortájára voltak kíváncsiak

A Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítvány a kedvezményezettje a budai rakparton, az Erzsébet hídtól a Bem térig felállított Magyar Ízek utcájának. Aki itt vásárol, az a rászoruló családokat is támogatja; a finomságokból származó összes nyereség ötöde ugyanis az alapítvány számlájára kerül. A legtöbben vasárnap az ország tortájára és a Szent István-napi kenyérre voltak kíváncsiak.

Idén a Lánchíd mellett lehet megkóstolni az ország tortáját. Egy szelet a szabolcsi almás máktortából 500 forintba kerül. Egyszerre 8 cukrász árulja az édességet, a két napra 35 ezer szelettel készültek. A cukrászok arra számítottak, hogy a klasszikus országtorta lesz a népszerűbb, de mint azt Sulyán Pál cukrász a Hír TV-nek elárulta, pár óra alatt nagyjából hasonló mennyiségben fogyott a cukormentes fajtából is. Az almatorta egressel teljes kiörlésű búzalisztből készült és egy hagyományos tortához képest feleannyi kalória van benne.

Fotó: Szigetvári Zsolt / MTI
A szabolcsi almás máktorta nyerte el idén a Magyarország tortája címet, az egressel készített cukormentes almatortát pedig Magyarország cukormentes tortájának választották.

Az Erzsébet hídtól a Bem térig tartó Magyar Ízek utcájában bárki megkóstolhatja a komlós-burgonyás ízesítésű Szent István-napi kenyeret is. Akinek ízlett, meg is vásárolhatja. Az egyik pékségben vasárnap 400 cipót adtak el, de hétfőre már 1000 darabot sütnek.

Inni cukros üdítők helyett gyümölcslevet, szörpöt és limonádét lehet. De a hagyományosabb ízek mellett biotermékek és olyan igazi különlegességek is kaphatók, mint az eperbor.

Az ország leghosszabb gasztronómiai sétányán csak magyar alapanyagokból készült termékeket kínálnak. A vásárlással a rászoruló gyerekeken lehet segíteni, a finomságokból származó nyereség 20 százaléka ugyanis a Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítvány számlájára kerül.

Fotó: Szigetvári Zsolt / MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hatvanmillió forintos segítséget kap a leégett Hotel Silvanus

Hatvanmillió forintos segítséget kap a leégett Hotel Silvanus

Március elején égett le a térség egyik leglátogatottabb szállodájának, a visegrádi Silvanus Hotelnek a legfelső szintje és tetőszerkezete, a jelentős tűzkárt szenvedett, több mint 100 embert foglalkoztató, 4 csillagos szálloda helyreállítása elkezdődött, amelyhez a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) 60 millió forinttal járul hozzá.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!