2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

A legfrissebb újítások a Mobilitás 2014 kiállításon

Megnyitotta kapuit a Mobilitás 2014 autókiállítás és vásár. A háromnapos rendezvényen a márkakereskedők bemutatják a legújabb modelleket és a legfrissebb újításokat. A látogatók a Magyarországon forgalmazott elektromos autókat ki is próbálhatják a kiállítás területén kialakított tesztpályán.

A 2008 óta tartó recesszió véget ért – mondta a főpolgármester a Mobilitás autókiállítás és vásár megnyitóján az egyik fővárosi rendezvényközpontban. „Ez az ágazat szenvedte meg a legnagyobb mértékben a válságot a korábbi felelőtlen hitelezési és értékesítési gyakorlatot. A kereskedők több, mint 60 százaléka tűnt el 2008 óta a magyar piacról, amely egy időben gyakorlatilag szinte összeomlott. A 2008-as 850 tulajdonosból 270, az 1100 autószalonból 470 maradt” – közölte Tarlós István.

A magyar járműipar százezer embernek ad munkát. A kormány támogatja, hogy a munkavállalók száma tovább nőjön – erősítette meg a nemzetgazdasági minisztérium illetékes államtitkára. „Beszállítói körben óriási lehetőségek vannak, voltak és reményeim szerint lesznek még, hogy a foglalkoztatotti létszámot bővítsük és a magyar kormány számára teljesen egyértelmű és világos üzenet, hogy a következő években, évtizedekben elsősorban a versenyszférában szeretnénk a foglalkoztatás bővítését elérni” – mondta Czomba Sándor munkaerő-piaci államtitkár.

A kiállítás ötletgazdája a szervizelésben 60 százalékra teszi a feketepiac arányát. „Ez óriási veszteségeket, több tízezer munkahely elvesztését jelentette, és ezért azon dolgozunk közösen a kormány képviselőivel, hogy az elkövetkezendő időben hathatós intézkedéseket tudjunk tenni, komoly eredményeket érjünk el, és Magyarország az egyik legrosszabb pozícióból kiemelkedő pozícióba kerüljön” – mondta Gablini Gábor, a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének elnöke.


A Mobilitás 2014 autókiállítást tíz év kihagyás után rendezik meg újra Budapesten, húsz kiállító képviselteti magát a vásáron összesen huszonnégy autó, illetve motormárkával.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!