2017. december 11.,
hétfő, Árpád napja

13°

A lebukott csalókkal szemben is tehetetlenek + Videó

KK

2012. június 28., csütörtök 13:06, frissítve: csütörtök 13:06

Szociális bérlakásokat adnak ki albérletbe olyan csalók, akik rászorultságra hivatkozva jutottak hozzá az önkormányzatoktól az ingatlanok bérleti jogához. A Hír Televízió Panaszkönyv című műsora úgy talált rá egy ilyen lakásra, hogy az interneten hirdették.

A Panaszkönyv stábja egy internetes oldalon talált rá arra a szociális bérlakásra, melyet az igénylője adott ki albérletként. A lakásokért egyébként komfortfokozattól és elhelyezkedéstől függően az önkormányzatoknak havonta 300–700 forintot kell fizetniük négyzetméterenként a beköltözőknek, akik a rászorultságuk okán pályázhatnak az ingatlanok bérleti jogára. A beköltözés feltétele, hogy az egy főre jutó havi jövedelem ne haladja meg a 71 250 forintot, valamint hogy a pályázók és a velük egy háztartásban élők ne rendelkezzenek saját ingatlannal. Több esetben nem szegények, hanem csalók jutnak hozzá a szociális bérlakásokhoz, akiket akkor sem tehetnek ki a bérleményből, ha már lebuktak egy ellenőrzésen.

A XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt., ingatlangazdálkodási osztályának vezetője azt mondta: jelenleg is folyamatban van két olyan ügy, amely még nem került bírósági szakaszba. Az igazságszolgáltatásnak általában évekre van szüksége ahhoz, hogy jogerős ítéletet szülessen. A Panaszkönyvnek nyilatkozó szakember szerint az önkormányzatoknak meg van kötve a kezük. A csalók havonta 30–40 ezer forintot nyerhetnek a bérleti díjjal.

Forrás: Hír TV