2023. 03. 30. Csütörtök Zalán napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

A kurd-török zavargások után továbbra is feszült a hangulat Bécsben

Halálosan megfenyegették Karl Nehammer osztrák belügyminisztert és Susanne Raab integrációs minisztert a bécsi zavargásokat követően. Az indulatokat feltehetően az váltotta ki, hogy mindketten felléptek a török nacionalisták ellen. A tárcavezetőket éjféltől rendőri védelem alá helyezik. Az osztrák fővárosban egy hete szabadultak el az indulatok, amikor a kurdok által szervezett tüntetés résztvevőire szélsőséges törökök támadtak.

  • A kurd-török zavargások után továbbra is feszült a hangulat Bécsben

Rohamrendőrök nyomulnak a tömegbe az osztrák főváros utcáján. Ezek a felvételek egy héttel ezelőtt készültek, amikor zavargások törtek ki a kurdok által szervezett demonstráción. A megmozdulással a tüntetők a nőkkel szembeni erőszakra akarták felhívni a figyelmet, ám felvonulásokat hamar megzavarta a tiltakozókra támadó szélsőséges török csoportok.

A rendbontók Allahu Akbar kiáltásokkal támadtak a kurd aktivistákra, majd a kiérkező rendőrökre is.

Az összecsapások Bécs 10. kerületében történtek, ahol elsősorban, migrációs hátterű emberek laknak. A bevándorlók aránya az osztrák fővárosban átlagosan 27%-ra tehető, itt azonban jóval magasabb ez a szám.

A Hír Tv Híradója felkereste a hírhedt negyedet. Stábunknak egy kint élő magyar hölgy arról számolt be, hogy a zavargások óta folyamatos a rendőri jelenlét a kerületben.

A lakosok félelmét jól illusztrálja az is, hogy amikor stábunk megkérdezték őket a témával kapcsolatban, sokan nem akartak nyilatkozni.

Közben diplomáciai körökben is pattanásig feszült a hangulat.

Az osztrák kancellár vasárnap bekérette a török nagykövetet hivatalába.

Sebastian Kurz elmondása szerint ugyanis a zavargások után a török elnök azzal vádaskodott, hogy az osztrák rendőrök aránytalan erőszakot alkalmaztak a török állampolgárok ellen.

Az osztrák kancellár közösségi oldalára feltöltött videóban köszönte meg a rendőrség munkáját.

Nem toleráljuk azt, hogy Törökországból Bécsbe exportálják a konfliktusokat, amik az itteni utcákra begyűrűznek. Sem az állampolgárokat, sem a hatóság embereit nem tehetjük ki ilyesminek. Éppen ezért zéro toleranciát hirdetünk ezek ellen az erőszakszervezetek ellen, és a továbbiakban is tartjuk magunkat az eddig hirdetett migrációspolitikánkhoz, mert a most tapasztalt zavargások egy elhibázott integráció és azon problémák következményei, amik a korlátlan migrációból fakadnak

- mondta az osztrák kancellár

A török nacionalisták ellen felemelte a hangját az osztrák belügy- illetve integrációs miniszter is. Nem sokkal később a közösségi médián keresztül halálosan megfenyegették őket. A két tárcavezetőt most rendőri védelem alá helyezték. A belügyminiszter úgy nyilatkozott: nem hagyják megfélemlíteni magukat. Továbbra is határozottan fellépnek a radikális politikai iszlám ellen.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Szegedet is bevette a DK

Szegedet is bevette a DK

Botka Lászlót támogatják Gyurcsány Ferencék. A Demokratikus Koalíció ezt Szegeden, az MSZP egykori fellegvárában jelentette be. A lépés annak fényében különösen érdekes, hogy köztudott: Botka és Gyurcsány viszonya legendásan rossz.
Második világháborús légibombát találtak Komáromban

Második világháborús légibombát találtak Komáromban

Második világháborús légibombát találtak közműépítés közben Komáromban csütörtök délben, a hatástalanítás idejére kétszáz méter sugarú körben lezárják a területet - tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-t.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!