2022. 10. 02. Vasárnap Petra napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 19:10

Belföld

„A kultúra területén nagyon régen jelen van a diszkrimináció”

A balliberális kulturális elit itthon és külföldön is szidja a magyar kormányt, a pénzt azonban elfogadják – hangzott el a Hír TV Magyarország élőben című műsorában, amelynek Gajdics Ottó, a Magyar Idők főszerkesztője és Szakács Árpád, a lap újságírója voltak a vendégei. Utóbbi Bayer Zsolt publicistával közösen könyvet írt A kultúra diktatúrája címmel. A kötetről és a magyar kultúra helyzetéről volt szó a műsorban.

  • „A kultúra területén nagyon régen jelen van a diszkrimináció”

Cikksorozatként indult végül könyv lett belőle. Szakács Árpád a Magyar Idők újságírója nem is gondolta volna, hogy darázsfészekbe nyúlt, amikor a magyar kultúra helyzetéről kezdett írni a Magyar Időkben. Írásai nagy port kavartak, pedig ő csak felszínre akarta hozni „azokat a tényeket és információkat, amelyek hálózatrendszer-szerűen be tudják mutatni azokat a folyamatokat, amik eddig valamiért a szőnyeg alá lettek söpörve.” Arra utalt, hogy a balliberális kulturális elit kirekesztő és mindenkit kitaszítanak, aki a Fidesszel bármilyen kapcsolatot létesít.

Gajdics Ottó, a Magyar Idők főszerkesztője szerint felháborító, hogy a balliberális kulturális elit itthon és külföldön is a magyar kormányt bírálja, de „a markukat azért tartják”.

Gajdics Ottó a könyvbemutatón úgy fogalmazott: senki ne számítson vidám olvasmányra.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!