2019. május 19.,
vasárnap, Ivó, Milán napja

„A kultúra területén nagyon régen jelen van a diszkrimináció”

Hír TV

2018. december 6., csütörtök 20:40, frissítve: csütörtök 21:51

A balliberális kulturális elit itthon és külföldön is szidja a magyar kormányt, a pénzt azonban elfogadják – hangzott el a Hír TV Magyarország élőben című műsorában, amelynek Gajdics Ottó, a Magyar Idők főszerkesztője és Szakács Árpád, a lap újságírója voltak a vendégei. Utóbbi Bayer Zsolt publicistával közösen könyvet írt A kultúra diktatúrája címmel. A kötetről és a magyar kultúra helyzetéről volt szó a műsorban.

Cikksorozatként indult végül könyv lett belőle. Szakács Árpád a Magyar Idők újságírója nem is gondolta volna, hogy darázsfészekbe nyúlt, amikor a magyar kultúra helyzetéről kezdett írni a Magyar Időkben. Írásai nagy port kavartak, pedig ő csak felszínre akarta hozni „azokat a tényeket és információkat, amelyek hálózatrendszer-szerűen be tudják mutatni azokat a folyamatokat, amik eddig valamiért a szőnyeg alá lettek söpörve.” Arra utalt, hogy a balliberális kulturális elit kirekesztő és mindenkit kitaszítanak, aki a Fidesszel bármilyen kapcsolatot létesít.

Gajdics Ottó, a Magyar Idők főszerkesztője szerint felháborító, hogy a balliberális kulturális elit itthon és külföldön is a magyar kormányt bírálja, de „a markukat azért tartják”.

Gajdics Ottó a könyvbemutatón úgy fogalmazott: senki ne számítson vidám olvasmányra.