2021. 09. 25. Szombat Eufrozina, Kende napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 15:25

Belföld

„A kultúra területén nagyon régen jelen van a diszkrimináció”

A balliberális kulturális elit itthon és külföldön is szidja a magyar kormányt, a pénzt azonban elfogadják – hangzott el a Hír TV Magyarország élőben című műsorában, amelynek Gajdics Ottó, a Magyar Idők főszerkesztője és Szakács Árpád, a lap újságírója voltak a vendégei. Utóbbi Bayer Zsolt publicistával közösen könyvet írt A kultúra diktatúrája címmel. A kötetről és a magyar kultúra helyzetéről volt szó a műsorban.

Cikksorozatként indult végül könyv lett belőle. Szakács Árpád a Magyar Idők újságírója nem is gondolta volna, hogy darázsfészekbe nyúlt, amikor a magyar kultúra helyzetéről kezdett írni a Magyar Időkben. Írásai nagy port kavartak, pedig ő csak felszínre akarta hozni „azokat a tényeket és információkat, amelyek hálózatrendszer-szerűen be tudják mutatni azokat a folyamatokat, amik eddig valamiért a szőnyeg alá lettek söpörve.” Arra utalt, hogy a balliberális kulturális elit kirekesztő és mindenkit kitaszítanak, aki a Fidesszel bármilyen kapcsolatot létesít.

Gajdics Ottó, a Magyar Idők főszerkesztője szerint felháborító, hogy a balliberális kulturális elit itthon és külföldön is a magyar kormányt bírálja, de „a markukat azért tartják”.

Gajdics Ottó a könyvbemutatón úgy fogalmazott: senki ne számítson vidám olvasmányra.

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Az LMP is visszalép a jobbikos ózdi jelölt támogatásától

Az LMP előtt a Momentum és az MSZP is elítélte a jobbikos politikus náci karlendítéshez hasonló mozdulatát. 2021. szeptember 25.

Megnyílt Budapesten a Vadászati Világkiállítás

Papp Ágotát kapcsoltuk, aki vendégével a Legek csarnokából jelentkezett be. 2021. szeptember 25.

Orbán Viktor: Bűn és hiba, hogy eddig nem volt önálló egyetem Sárospatakon

A kormány számára a vidék nem periféria, hanem középpont, ami nélkülözhetetlen szerepet játszik Magyarország életében. 2021. szeptember 25.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!