2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

A Közbeszerzési Hatóság soron kívül intézi a sürgős beszerzéseket

A koronavírus miatt megnövekedett sürgős egészségügyi beszerzéseket a Közbeszerzési Hatóság soron kívüli ügyintézéssel támogatja - közölte a hatóság szerdán az MTI-vel.

  • A Közbeszerzési Hatóság soron kívül intézi a sürgős beszerzéseket

Hangsúlyozzák, a Közbeszerzési Hatóság kiemelt célja, hogy a kormány által elrendelt veszélyhelyzettel összefüggő rendkívüli beszerzéseket mielőbb, a közbeszerzési jogszabályoknak megfelelően lebonyolítsák, ezért soron kívüli szakmai támogatást biztosítanak a felmerülő beszerzési igények megvalósítása során az ajánlatkérőknek.

Rigó Csaba Balázs, a Közbeszerzési Hatóság elnöke a közleményben hangsúlyozta, a sürgős eljárást igénylő kérdések, ügyek száma növekszik, ezért valamennyi szervezeti egységüknek biztosították a kiemelt feladatkezelést.

Eddig jellemzően egészségügyi intézmények részéről merült fel sürgős beszerzési igény, várhatóan ezek száma a következő napokban jelentősen nőni fog - mutatott rá a hatóság elnöke.

A közleményben felidézik, hogy kedden rendkívüli sürgősségre alapozva indított hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárást egy egészségügyi szervezet gépek, fertőtlenítő szerek, védőeszközök, tesztek beszerzésére.

A Közbeszerzési Hatóság elnöke közleményben tájékoztatta a veszélyhelyzettel kapcsolatos beszerzések megvalósításában közreműködő ajánlatkérőket a szakmai támogatásáról.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!