2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

A kormány szerint külföldről finanszírozzák a tüntetéseket, Hadházy trágár módon reagált

A kormány úgy véli, a tüntetéseket külföldről finanszírozzák. Szerintük erre utal az is, hogy előre megszervezték a demonstrációkat, amelyek korábban spontán kezdeményezések voltak. Az ellenzék szerint viszont nincs semmi kivetnivaló abban, hogy egyeztetnek egymással és a civilekkel.

  • A kormány szerint külföldről finanszírozzák a tüntetéseket, Hadházy trágár módon reagált

Az Origo nevű portál írta meg csütörtökön, hogy december 30-án egyeztettek az utóbbi időszak kormányellenes megmozdulásainak szervezői. Az eseményen az ellenzéki pártok mellett civil szervezetek is részt vettek. Az Origó szerint utóbbiakat külföldről finanszírozzák, és így látja a kormány is.

Soros György pénzéből szervezik a tüntetéseket azért, hogy Magyarországból is bevándorlóországot csináljanak, ezért támadják egész Európában a bevándorlásellenes kormányokat

A tüntetés előtti egyeztetésen részt vett a Liberálisok főpolgármester-jelöltje is, ő viszont nem tud ilyenről.

„Tudomásom szerint egyetlen Soros által birtokolt civil szervezet sem volt jelen ezen az eseményen. Nem tudom, hogy kik minősülnek Soros György saját szervezeteine. Tudomásom szerint ezen a megbeszélésen egyik sem képviseltette magát” – nyilatkozta Sermer Ádám, a Magyar Liberális Párt főpolgármester-jelöltje.

„Ezt a Sándor palota előtt már kommentáltam, most is azt tudnám mondani, hogy a lónak a ...” – reagált Hadházy Ákos, szerinte komolytalan a portál felvetése.

„Nézzenek majd itt széjjel, én nem látok semmilyen csőcseléket meg kívülről fizetett embereket. Ha véletlenül tudják, hogy hol lehet pénzért menni, akkor szóljanak, de én biztos vagyok benne, hogy ami nekünk anyagi támogatás volt, azt kis apró felajánlásokból kaptuk” – mondta Hadházy.

A DK szóvivője szerint folytatják a tiltakozásokat és erről továbbra egyeztetnek majd.

„Nemcsak december 30-án, hanem majdnem minden nap van ilyen megbeszélés. Erre  készüljön mindenki, aki az Orbán-rendszert kiszolgálja. Ennél már csak több és részletesebb megbeszélés lesz a pártok, a szakszervezetek és a civilek között” – mondta Gréczy Zsolt.

A Nézőpont intézet elemzője úgy látja, hogy nincs jövője az összellenzéki megmozdulásoknak.

„Ezeknek a tüntetéseknek a legnagyobb problémája véleményem szerint az, hogy ugyanazok az arcok, ugyanazok az ellenzéki politikusok próbálják mobilizálni a választókat, akik az 2010-18 között több alakalommal sem voltak erre képesek és emiatt fordul elő az, hogy Gyurcsány Ferencnek, a DK elnökének, korábbi miniszterelnöknek és a Jobbiknak ezt közösen kell megszerveznie” – mondta a szakértő, aki szerint így nehezebben is mobilizálható a tömeg.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!