2022. 05. 20. Péntek Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

CPAC Hungary 2022 - Konzervatív Politikai Akció Konferencia 13:30

Belföld

A kirgiz külügyminiszterrel tárgyalt telefonon Szijjártó Péter

A két ország együttműködése egyre szorosabb a Türk Tanácsban végzett közös munkának köszönhetően - szögezte le a külgazdasági és külügyminiszter legújabb Facebook-bejegyzésében.

közösségi oldalon megosztott posztból az is kiderült, hogy a kirgizek is küzdenek a világjárvánnyal, gazdasági és egészségügyi fronton egyaránt. Szijjártó Péter megállapodott abban Csingiz Aidarbekov külügyminiszterrel abban, hogy az egészségügyi minisztériumok között közvetlen kapcsolattartás jön létre. Hiszen a járványügyi és járványkezelési tapasztalatok megosztása már eddig is sikeresnek bizonyult - olvasható a bejegyzésben.

A tárcavezető bejegyzéséből kiderült, hogy április végén látogatott volna Budapestre a kirgiz elnök, de a látogatást az év második felére halasztották. A felek megegyeztek arról is, hogy addigra véglegesítenek négy dokumentumot. 

"Nincs vita a Stratégiai Partnerségi Nyilatkozatról sem, és megállapodtunk egy 50 millió eurós közös befektetési alap létrehozásáról, mely segítséget ad majd a magyar vállalatok beruházásaihoz a közép-ázsiai térségben" - zárta sorait a miniszter.

Facebook/Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!