2024. 02. 27. Kedd Edina napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

A kirgiz külügyminiszterrel tárgyalt telefonon Szijjártó Péter

A két ország együttműködése egyre szorosabb a Türk Tanácsban végzett közös munkának köszönhetően - szögezte le a külgazdasági és külügyminiszter legújabb Facebook-bejegyzésében.

  • A kirgiz külügyminiszterrel tárgyalt telefonon Szijjártó Péter

közösségi oldalon megosztott posztból az is kiderült, hogy a kirgizek is küzdenek a világjárvánnyal, gazdasági és egészségügyi fronton egyaránt. Szijjártó Péter megállapodott abban Csingiz Aidarbekov külügyminiszterrel abban, hogy az egészségügyi minisztériumok között közvetlen kapcsolattartás jön létre. Hiszen a járványügyi és járványkezelési tapasztalatok megosztása már eddig is sikeresnek bizonyult - olvasható a bejegyzésben.

A tárcavezető bejegyzéséből kiderült, hogy április végén látogatott volna Budapestre a kirgiz elnök, de a látogatást az év második felére halasztották. A felek megegyeztek arról is, hogy addigra véglegesítenek négy dokumentumot. 

"Nincs vita a Stratégiai Partnerségi Nyilatkozatról sem, és megállapodtunk egy 50 millió eurós közös befektetési alap létrehozásáról, mely segítséget ad majd a magyar vállalatok beruházásaihoz a közép-ázsiai térségben" - zárta sorait a miniszter.

Facebook/Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!