2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Belföld

A kínai vakcina ellen kampányol az ellenzék

  • A kínai vakcina ellen kampányol az ellenzék

Háziorvosként kampányolt a kínai vakcina ellen a DK politikusa. A Gyurcsány párt kampányt is indított az oltóanyag ellen. Az ellenzék oltásellenessége emberéleteket veszélyeztet - ezt mondta a Fidesz frakcióvezetője az Országgyűlésben. Kocsis Máté hangsúlyozta, mind a harmadik hullám ellen, mind az újranyitás érdekében vakcinára van szükség.

Egy DK-videóban Komáromi Zoltán a kínai vakcina ellen érvel. Azt állítja, hogy az oltóanyag bizonytalan hatékonyságú és ismeretlen összetételű. Ezen felül egy petíció aláírására buzdít, amely arról szól, hogy ne lehessen olyan kínai vakcinával oltani Magyarországon, amelyet nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség. Korábban Komáromi volt az is, aki tömeges emberkísérletnek nevezte a kínai oltóanyag alkalmazását.

A DK az országgyűlésnek is beadott egy javaslatot, amely alapján mindenki választhat, hogy melyik oltást kéri.

Arató Gergely szerint az emberek azért bizalmatlanok, mert az orosz és kínai vakcinát nem szakértők hagyták jóvá.

Az MSZP-s Harangozó Tamás napirend előtti felszólalásában beszélt pedig arról beszélt, hogy hátrányba kerül az, aki nem fogadja el az orosz vagy kínai vakcinát.

Az ellenzék azért nem támogatja a védekezést, így a széles körű oltást sem, mert politikai hasznot remél belőle - reagált az EMMI államtitkára.

A Fidesz frakcióvezetője azt mondta, érthetetlen, hogy mi a célja az ellenzék oltásellenes kampányának.

Kocsis Máté hozzátette, hamarosan Európa más országaiban is ugyanazokkal a vakcinákkal fognak oltani, mint Magyarországon.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!