2021. március 8.,
hétfő, Zoltán napja

A keresztény a legüldözöttebb vallás

2019. december 23., hétfő 15:51

Az ünnepek alatt is a biztonság az első - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1-en. Bakondi György kiemelte: a kormány folyamatosan figyelemmel kíséri a balkáni útvonalat és közvetlenül a magyar határokat. Közben az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár arról beszélt, hogy keleten és délen a keresztényüldözés, nyugaton pedig a keresztényellenesség akadályozza a békés ünneplést.

A magyar kormány komoly erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a karácsonyi időszakban is garantálja a biztonságot, ennek egyik fontos része a határellenőrzés. - erről beszélt a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1-en. Bakondi György kiemelte, az idei évben érezhetően növekedett a migrációs nyomás, az illegális bevándorlók pedig különböző módszerekkel próbálnak átjutni a határon.

„Ez 2015-óta a kerítés megépítése óta ez eléggé látható, hogy miről van szó milyen módszerek jöhetnek számításba, itt a létrás áthatolástól kezdve az átvágásig az aláásásig sőt két esetben az alagút építése is emellett járműveken való elrejtőzés a jellemző elsősorban kamionokba de vasúti vonatokba is ezeknek a felderítéséhez megfelelő technikai eszközökkel és tapasztalattal rendelkezünk”

- fogalmazott a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója. 

A keresztény a legüldözöttebb vallás, világszerte mintegy negyedmilliárd hívőt ért valamilyen támadás. Tavaly több ezer embert gyilkoltak meg hite miatt – mondta az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár.

Azbej Tristan hangsúlyozta: keleten és délen a keresztényüldözés, nyugaton pedig a keresztényellenesség több száz millió ember számára lehetetleníti el, hogy a karácsonyt, békében, szabadságban, fenyegetések nélkül ünnepelhesse.

„A magyar kormány elkötelezett a keresztény kultúra védelmében, legyen szó az szélsőliberális eszmékről vagy akár a migrációval Európába érkező iszlamizmus keresztényellenes érzésekről. Ezért úgy gondoljuk, hogy a keresztény kultúrának a védelme a kulturális síkon kívül a politikai síkon a migrációs politikának az eszközeivel a migráció elleni küzdelem eszközeivel biztosítható”

- mondta Azbej Tristan. 

A magyar kormány a világon elsőként, 2016-ban programot indított az üldözött keresztények megsegítéséért, és az elmúlt két és fél évben tucatnyi országban mintegy 70 ezer üldözött kereszténynek segített.

HírTV