2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:40

Belföld

A kerékpársávon közlekednek a pótlóbuszok

Az Üllői úti biciklisávokat is használhatják a főváros által újonnan bevezetett pótlóbuszok. Azonban a kerékpárosok kerülgetése nem csak balesetveszélyes, hanem a menetidőt is jelentősen meghosszabbítja. Eközben Karácsony Gergely radikális forgalomcsillapítási koncepciót fogadott el. A fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár arra kéri a budapesti városvezetést, hogy fejezzék be az autósok üldözését.

  • A kerékpársávon közlekednek a pótlóbuszok

Nem mindenkinek telt jól a hétfő reggeli munkába menetel. Az M3-as metró felújítása miatt forgalomba helyezett pótlóbuszok ugyanis kénytelenek az Üllői úti kerékpársávokat használni.

Tömeg a buszokon, viszont biciklist alig látni az ideiglenes kerékpársávokon. Továbbra is úgy tűnik, hogy a legtöbb ember vagy a tömegközlekedést használja, vagy autóba ül.

Autóval a Népligettől a Corvin-negyedig kevesebb mint 8 perc alatt lehet elérni. Karácsony Gergely ennek ellenére nemrég radikális forgalomcsillapítási koncepciót fogadott el. A fővárosban több helyen is 50-re csökkentenék a 70-es sebességhatárokat, a mellékutakon pedig egységesen 30 km/óra lenne a maximum. Az sem kizárt, hogy az ideiglenesnek mondott kerékpársávok is maradnak a budapesti utakon.

A főváros fejezze be az autósok üldözését! - ezt a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár jelentette ki a Népszavának adott interjújában. Fürjes Balázs szerint autóval közlekedni nem deviancia. Sokaknak elengedhetetlen eszköz ez a munkába járáshoz, a családi élet szervezéséhez.

Hozzátette: a szeptemberi kezelhetetlen dugók kialakulásának elkerüléséhez fel kell számolni a nagy forgalmú utakon kialakított kerékpársávokat, és alaposan meg kellene gondolni a beharangozott sebességkorlátozás bevezetését is.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!