2021. 09. 24. Péntek Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 03:00

Belföld

A kerékpársávon közlekednek a pótlóbuszok

Az Üllői úti biciklisávokat is használhatják a főváros által újonnan bevezetett pótlóbuszok. Azonban a kerékpárosok kerülgetése nem csak balesetveszélyes, hanem a menetidőt is jelentősen meghosszabbítja. Eközben Karácsony Gergely radikális forgalomcsillapítási koncepciót fogadott el. A fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár arra kéri a budapesti városvezetést, hogy fejezzék be az autósok üldözését.

Nem mindenkinek telt jól a hétfő reggeli munkába menetel. Az M3-as metró felújítása miatt forgalomba helyezett pótlóbuszok ugyanis kénytelenek az Üllői úti kerékpársávokat használni.

Tömeg a buszokon, viszont biciklist alig látni az ideiglenes kerékpársávokon. Továbbra is úgy tűnik, hogy a legtöbb ember vagy a tömegközlekedést használja, vagy autóba ül.

Autóval a Népligettől a Corvin-negyedig kevesebb mint 8 perc alatt lehet elérni. Karácsony Gergely ennek ellenére nemrég radikális forgalomcsillapítási koncepciót fogadott el. A fővárosban több helyen is 50-re csökkentenék a 70-es sebességhatárokat, a mellékutakon pedig egységesen 30 km/óra lenne a maximum. Az sem kizárt, hogy az ideiglenesnek mondott kerékpársávok is maradnak a budapesti utakon.

A főváros fejezze be az autósok üldözését! - ezt a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár jelentette ki a Népszavának adott interjújában. Fürjes Balázs szerint autóval közlekedni nem deviancia. Sokaknak elengedhetetlen eszköz ez a munkába járáshoz, a családi élet szervezéséhez.

Hozzátette: a szeptemberi kezelhetetlen dugók kialakulásának elkerüléséhez fel kell számolni a nagy forgalmú utakon kialakított kerékpársávokat, és alaposan meg kellene gondolni a beharangozott sebességkorlátozás bevezetését is.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Adatgyűjtésre is használhatja az ellenzék az előválasztást

Akár büntetőjogi és hatósági következménye is lehet annak, ha az előválasztás adatkezelője nem tartja be a szabályokat - hangsúlyozta az Adatvédelmi Hatóság elnöke a Hír TV Napi Aktuális című műsorában. 2021. szeptember 23.

Halálos lakástűz Nagyatád külterületén

A nyolcvan négyzetméteres régi ház teljes terjedelmében égett. 2021. szeptember 23.

Újabb horrorvágóhidat leplezett le a NÉBIH

A helyszínen az ellenőrök gyomorforgató körülményeket tapasztaltak, az udvaron például rovarral szennyezett fagyasztott termékek is voltak. 2021. szeptember 23.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!