2024. 02. 22. Csütörtök Gerzson napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:30

Belföld

A KDNP átszabná a trafikok alkoholárusítási jogát

Törvénymódosítást kezdeményezett a KDNP, hogy a trafikok az éjjel-nappali boltokkal egyforma szabályok alapján árusíthassanak alkoholt. Az üzleteknek most sok helyen önkormányzati rendelet tiltja a szeszes italok éjszakai árusítását, a nemzeti dohányboltokra viszont nem vonatkozik ez a szabály. Az MSZP kifogásolta, hogy a koncessziónyertesek a Széchenyi Programirodákban kötöttek szerződéseket, az LMP pedig feljelentést tett a trafikpályázatok visszaküldése miatt.

A XIII. kerületben a dohányboltokban egész éjjel árulhatják a szeszes italokat, az éjjel-nappali üzletekben viszont tilos – egy önkormányzati rendelet miatt. Erre a kereskedelmi törvény ad lehetőséget. A trafikokat azonban fideszes indítványra kivették a jogszabály hatálya alól. Vagyis az önkormányzatoknak nincs beleszólásuk abba, hogy a nemzeti dohányboltok mikor árusítanak alkoholt.

A nonstop boltból éjjel elküldték a Hír TV kollégáját, a szabály megszegéséért bírság, vagy akár bezárás is járhat. Az egyik nagy hipermarketben kordonnal kerítették el az italokat, és a szesztilalomról hirdetményeket is kiragasztottak. A trafikban viszont gond nélkül meg lehetett vásárolni a kiválasztott pezsgőt. A KDNP ezért törvénymódosítást kezdeményezett, hogy a trafikokra a többi bolttal azonos szabályok vonatkozzanak.

„A politikai javaslat lényege mindig is az volt, hogy csökkenjen a fiatalok dohányfogyasztása. Tehát az értelmezésünk és érzésünk szerint ne ösztönözzön az alkoholfogyasztásra, hogy cigarettát lehet kapni” – közölte Pálffy István országgyűlési képviselő.

MSZP: utálat vagy álca?

Az MSZP közben azt kifogásolta, hogy a koncessziónyertesek az uniós pályázatokkal is foglalkozó Széchenyi Programirodákban kötötték meg a szerződéseket.

„Úgy látszik, hogy az Európai Unió utálatos személy a Fidesz és a fideszes politikusok számára, de azért a trafikmutyiba bevonják – fogalmaz Török Zsolt. – Ezek alapján joggal tesszük fel a kérdést, hogy valóban utálják-e az EU-t, csak a pénzük jön jól, vagy pedig ez csak egy álca, csak kampányfogás” – teszi hozzá az MSZP szóvivője.

LMP: menekülőre fogták

Az LMP társelnöke azt kérte, hogy a vesztes trafikpályázatokat juttassák el postán hozzájuk, erre a párt internetes jogsegélyvonalat hozott létre.

„Feljelentést teszünk ismeretlen tettes ellen közérdekű adattal visszaélés miatt, mert álláspontunk szerint az, hogy a perek megindítása után gyakorlatilag a legrövidebb időn belül próbál megszabadulni az illetékes adatkezelő szerv a vesztes pályázati ajánlatoktól, ez azt jelenti, hogy a kormány menekülőre fogta a trafikbotrány ügyében a dolgot” – közölte Schiffer András, az LMP társelnöke.

A Fidesz közleményben azt írta: a magyar kisvállalkozókkal szemben folytatott hajtóvadászat helyett a baloldalnak inkább saját ügyeivel kellene szembenéznie.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar- Sznúker világbajnok + videó

Radar- Sznúker világbajnok + videó

A 17 éves magyar játékos nyerte meg az albániai Golemben rendezett ifjúsági sznúker-világbajnokságot. Révész Bulcsút otthonában látogattuk meg.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!